USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.30 10.55

В Австралії затримали військову та її чоловіка за шпигунство на користь Росії

13 Липня 2024 09:39
Федеральна поліція Австралії (AFP) заарештувала подружню пару російського походження – Кіру та Ігоря Корольових – за звинуваченням у шпигунстві на користь РФ.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У поліції стверджують, що жінка, яка працювала спеціалістом з інформаційних систем в австралійській армії, намагалася отримати доступ до секретних матеріалів, пов’язаних з національною безпекою Австралії, та передати їх російським чиновникам.

За словами представників AFP, 40-річна жінка приїхала до Росії і доручила своєму чоловікові, що залишився в Австралії, увійти до її офіційного облікового запису, щоб отримати доступ до оборонних матеріалів.

«Ми стверджуємо, що вони шукали цю інформацію з наміром передати її російській владі. Чи була ця інформація передана, залишається ключовим питанням нашого розслідування», – заявив під час брифінгу для ЗМІ комісар AFP Ріс Кершоу.

Читати ще: Сім’я російських шпигунів організовувала вибухи та отруєння в Європі, – ЗМІ

Ігор та Кіра Корольови постали перед магістратським судом у Брісбені, як випливає з судових документів, після того, як їм було пред’явлено обвинувачення за одним пунктом у підготовці до шпигунства, що передбачає максимальне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Вони не клопотали про звільнення під заставу і були взяті під варту до 20 вересня, коли мають з’явитися до суду наступного разу.

Пара живе в Австралії вже понад 10 років: жінка отримала австралійське громадянство 2016 року, а її чоловік – 2020-го.

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе вже відреагував на арешти. «Люди будуть притягнуті до відповідальності за втручання в наші національні інтереси, і це саме те, що представляють ці арешти», – сказав він журналістам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
БУЛЬДОЗЕР ЦИНІЗМУ Показати IP 13 Липня 2024 13:02
АВСТРАЛІЯ ЦЕ НОВА ОБЛАСТЬ УКРАЇНИ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus