USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Застряють по 20 разів на день: мешканці мікрорайону Луцька скаржаться на роботу ліфтів

Сьогодні 21:22
Мешканці мікрорайону ЛПЗ скаржаться на роботу ліфтів, які працюють з перебоями навіть тоді, коли є світло. Ця проблема особливо болісна для пенсіонерів та людей з інвалідністю.

76-річний Володимир Романюк мешкає в будинку на бульварі Дружби народів. Чоловік поховав дружину та доньку, переніс чотири інсульти, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Два місяці, як сина демобілізували, бо мені І групу дали. Як його не було, то як палець сам був. Сусідів маю хороших», – плаче чоловік.

Він працював у водоканалі, був керівником транспортного цеху. Нині ледве пересувається. В магазин для нього ходять сусіди. Одна з розваг у житті чоловіка – вийти до лавки біля під’їзду, щоб погодувати голубів. Однак біда – ліфт працює з перебоями.

«Вийшов, погодував голубів, світло вимкнули і він сидить три години, чекає, поки включиться світло», – розповідає сусід.

Навіть коли світло вмикається, ліфт все одно працює з перебоями, а то й не працює взагалі. Майже кожен, хто живе на верхніх поверхах, опинявся в «заручниках» ліфта, попри наявність світла.

«Ремонтували той нещасний ліфт, мабуть, пів року. Я до церкви менше ходив, ніж у диспетчерську», – каже Володимир Романюк.

Спускатися проблематично, а от підійматися на шостий поверх – справжня пригода. Такий шлях у пенсіонера може забирати до години часу. Дорогою Володимир сідає на сходи, щоб перепочити. Одного разу такий підйом ледь не коштував йому життя.

«Хтось викидав сміття чи дітвора бавилася, і кинули шкірку від банана. Я як послизнувся, то дупою чотири сходинки порахував, вдарився потилицею об сходинку і відключився», – пригадує Володимир Романюк.

Лікувався чоловік в нейрохірургії дуже довгий час. На ремонт ліфта здавали по півтори тисячі гривень із кожної квартири, крім мешканців перших поверхів. Усього в будинку дев’ять поверхів.

«Сказали, що ліфт відремонтували. Комісія зі Львова чи звідкись приїжджала і не прийняла, бо якогось страхувального троса не було», – каже пенсіонер.

Читати ще: У Володимирі понад 20 років платили картками за поїздки ліфтом. Тепер це скасовують

Питання ремонту ліфта болісне для всіх мешканців будинку. Деякі навіть бояться їздити ліфтом.
Диспетчери Житлово-комунального підприємства № 2, що обслуговує весь мікрорайон, підтверджують, що звернень, зокрема не тільки за цією адресою, дуже багато. Ліфти не працюють по кілька годин. Там пояснюють, що люди застряють у ліфтах через незнання графіків виключення світла. Та й після включення електроенергії трапляються стрибки напруги, від чого ліфт зупиняється.

Ліфтер-електромеханік Леся Мартинюк має дистанційний пульт для увімкнення ліфтів, але не до всіх будинків, а тільки до 30 із 70.

Директор ТОВ «Модерн Ліфт», яке обслуговує ліфти, про проблему знає. Розповідає, що планував вносити проєкт, щоб дистанційно увімкнути ліфти можна було скрізь, але нині на таку ініціативу бракує коштів.

«На сьогодні в нас на обслуговуванні 88 ліфтів. Щодня було до 20 застрягань. Люди застряють із дітьми. Розуміння є. Стараємося ці проблеми вирішувати. Диспетчерська приймає скарги і ми оперативно реагуємо», – коментує директор Житлово-комунального підприємства № 2 Микола Романюк.

Щодо найпроблемнішого ліфта на Дружбі народів, то директор комунального підприємства пообіцяв, що знайде шляхи вирішення цієї проблеми і візьме цей випадок на особистий контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus