USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

У Володимирі понад 20 років платили картками за поїздки ліфтом. Тепер це скасовують

21 Червня 2024 13:43
У місті Володимир мешканці понад 20 років розраховувалися за проїзд ліфтом електронними картками. З 1 липня цю систему оплати скасовують.

Станом на початок 2024 року лише чотири міста в Україні продовжували користуватись зчитувальними пристроями за проїзд ліфтом, розповів директор комунального підприємства «Управляюча житлова компанія» Володимирської міської ради Роман Ковальчук.

З його слів, щоб відмовитись від карток є кілька причин:

– система застаріла, через що великою проблемою є відсутність запчастин для її ремонту;

– технічно ліфти не розраховані на обладнання для зчитування карток, тому досить часто в споживачів виникали ситуації, коли, зайшовши в ліфт і, маючи поповнену картку, не могли скористатись поїздкою, оскільки її просто не зчитувало;

– зручність для споживачів, адже їм більше непотрібно буде витрачати час для купівлі та поповнення карток;

– окрім цього користування ліфтом стане доступною послугою не тільки для власників карток, а і для інших осіб, в яких відсутня така картка.

Читати ще: Постачання води і ліфти мають працювати під час відключень, – Шмигаль

Поповнення карток наразі коштує 102 гривні, а нова картка – 132 гривні, каже Роман Ковальчук.

«З 1 липня послуга з техобслуговування ліфта буде включена у перелік комунальних платежів. Вартість залежатиме від квадратури загальної площі квартири і за розміром буде приблизно як теперішнє поповнення картки – у межах 100 грн», – каже посадовець.

Для з’ясування вартості послуги з обслуговування ліфтів індивідуально для кожного багатоквартирного будинку у Володимирі, Роман Ковальчук, радить мешканцям звертатися до голів ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 22 Червня 2024 13:56
В огороді юузина , а в Києві дядько . що спільного між загальною площею квартири і кількістю проживаючих в ній мешканців ? Це розрахунок ще з часів радянського союзу , совковий . Хто мислить старими категоріями , не можно підпускати до таких проектів .Євровіник в руки і на вулицю .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus