USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Зарплати медикам та госпіталі ветеранів війни: нардепка з Волині вкотре звернулася до уряду

21 Травня 2021 22:33
Під час години запитань до уряду народна депутатка Ірина Констанкевич звернулася до прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля з наполегливим проханням взяти під особистий контроль питання щодо збільшення заробітних плат медичним працівникам вторинної ланки.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

Як відомо, Постанова, якою здійснювалися доплати медикам припинила дію 1 квітня. І наразі зарплати усіх медиків вторинної ланки є вкрай низькими. Медсестри на руки отримують зарплати мінімального рівня. Лікарі вторинної ланки отримують найнижчу в Європі зарплатню.

Ірина Констанкевич стурбована, що питання продовження доплат не розглядається, а заробітні плати медпрацівників в такій критичній ситуації в боротьбі з COVID-19 – низькі.

Вона також зауважила, що обсяг фінансування госпіталів ветеранів війни, яких в Україні 28, – недостатній. Згідно з даними, які навела народна депутатка, щорічно в госпіталях проходили лікування понад 150 тис. ветеранів. Натомість минулого року реально пролікувалися лише 30 тис. ветеранів.

Читайте ще: Волинський госпіталь ветеранів війни скорочує персонал і вводить платні послуги

«Захисники України не мають змоги отримувати елементарні медичні послуги, не можуть пройти профогляди тощо. Це соціально-медичні питання першої ваги», – підсумувала Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus