USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.60 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Загальні втрати України та Росії у війні сягнули мільйона військових, – WSJ

Сьогодні 14:03
За даними американського видання The Wall Street Journal, загальна кількість українських і російських військових, які загинули або були поранені з початку повномасштабної агресії РФ сягнула мільйона осіб.

Про це пише Українська правда з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання пише, що визначити точну кількість загиблих і поранених у війні складно, оскільки Росія і Україна відмовляються оприлюднювати офіційні дані, а іноді оприлюднюють цифри, яким багато хто не довіряє.

WSJ, посилаючись на конфіденційні дані знайомих з питанням своїх джерел, зроблених на початку року, зазначає, що «кількість загиблих українських військовослужбовців становить 80 000, а поранених – 400 000».

«Оцінки західних розвідок щодо російських втрат різняться: за деякими даними, кількість загиблих сягає майже 200 000, а поранених – близько 400 000», – пише видання.

«Ці втрати створюють проблеми для Росії, яка використовує хвилі погано підготовлених солдатів для просування на сході України, а також намагається протистояти нещодавньому українському вторгненню в Курську область», – говориться у матеріалі.

Читати ще: Окупанти втратили ще понад тисячу вояків, ЗСУ витримали 157 боєзіткнень: зведення Генштабу

Але, пише видання, вони більше шкодять Україні, населення якої значно менше, ніж у Росії.

«Український уряд, як і російський, тримає в секреті дані про жертви війни. У лютому президент Володимир Зеленський заявив, що наразі загинуло близько 31 тисячі військових. Декілька колишніх політичних чиновників і чиновників із безпеки сказали, що недооцінка була здебільшого спрямована на те, щоб заспокоїти суспільство та допомогти продовжити мобілізацію вкрай необхідних новобранців. Речник Зеленського відмовився від коментарів», – зазначається у статті.

Як пише WSJ, за словами колишніх українських чиновників, одна з важливих причин, чому Зеленський відмовляється мобілізувати ключову когорту чоловіків віком від 18 до 25 років – як правило, основну частину будь-якої бойової сили – полягає в тому, що більшість із цих людей ще не мали дітей.

Якщо призовники цієї вікової категорії загинуть або стануть недієздатними, то подальші демографічні перспективи будуть ще більше затьмарені, кажуть українські демографи.

Тому Україна, говориться у статті, опирається закликам західних партнерів кинути більше чоловіків у бій і провела лише часткову мобілізацію. За оцінками урядовців та військових, середній вік українських бійців зараз перевищує 43 роки. Для збільшення чисельності Київ вербує невелику кількість засуджених та іноземців.

Кількість жертв серед цивільного населення залишається невідомою. Але за оцінками неурядової організації Human Rights Watch, захоплення Росією у 2022 році лише південно-східного портового міста Маріуполя забрало понад 8 тисяч життів, вказує The Wall Street Journal.

Автори статті пишуть, що напад Росії мав катастрофічні наслідки для демографічної ситуації в України. Зокрема, останній перепис населення 2001 року зафіксував, що в Україні мешкає 48 мільйонів жителів. За даними українських демографів і урядовців, на початку 2022 року, до того, як Росія вторглася, ця кількість впала до 40 мільйонів, включаючи такі регіони, як Крим, який Росія окупувала в 2014 році.

За даними ООН, з початку війни в лютому 2022 року понад 6 мільйонів людей покинули Україну, а Росія захопила нові території. Відповідно, загальна кількість населення на підконтрольній Києву території впала до 25 – 27 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP Сьогодні 14:17
то в кацапні стіко, а не в нас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus