USD 41.65 41.95
  • USD 41.65 41.95
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.60 10.82

Окупанти втратили ще понад тисячу вояків, ЗСУ витримали 157 боєзіткнень: зведення Генштабу

Сьогодні 08:44
Розпочалася дев’ятсот тридцять сьома доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби зафіксовано 157 бойових зіткнень.

Учора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 84 авіаударів, зокрема скинув 127 КАБів. Крім того, здійснив 4030 обстрілів, із них 135 – з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російський агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Шалигине, Нова Слобода, Річки, Новомиколаївка, Писарівка, Вовчанськ, Куп’янськ, Петропавлівка, Кучерівка, Радьківка, Новоєгорівка, Часів Яр, Щербинівка, Покровськ, Михайлівка, Мирноград, Олександропіль, Богоявленка, Новодонецьке, Урожайне, Вугледар, Новоолександрівка, Українка та Шевченківка.

Учора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали восьми ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки противника, двох РЛС та двох інших важливих об’єктах окупантів.

Читати ще: Путін збільшив чисельність армії РФ до 1,5 мільйона військових

На Харківському напрямку відбулося два бойові зіткнення в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість ворожих атак за добу добігла 11. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Новоосинового, Синьківки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 21 штурмову дію неподалік Греківки, Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Білогорівки та у Серебрянському лісництві.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три атаки російських загарбників поблизу Івано-Дар’ївки та Переїзного.

На Краматорському напрямку окупанти атакували шість разів у районах Васюківки і Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 19 атак неподалік Неліпівки, Дружби, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 40 атак агресора. Найактивніше російські окупанти діяли поблизу Воздвиженки, Гродівки, Новогродівки, Маринівки та Красного Яру. Найбільшу концентрацію ворожих атак зафіксовано поблизу Гродівки та Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 42 атаки біля Українська, Цукуріно, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник здійснив сім атак у бік Вугледара, Катеринівки, Водяного та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку зафіксовано один штурм наших позицій в районі Роботиного.

На Придніпровському напрямку ворог провів п’ять невдалих штурмів.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію і авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція в Курській області.

Загалом по всій лінії бойового зіткнення українські захисники завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажують бойовий потенціал ворога.

Минулої доби втрати російських загарбників склали 1020 осіб. Також українські воїни знешкодили два танки, шість бойових броньованих машин, шість артилерійських систем, одну РСЗВ, 66 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 27 автомобілів та одиницю спеціальної техніки окупантів.

У ніч на 17 вересня (з 19:00 до 06:00) радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 51 ударного БПЛА. Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Повітряних сил та Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою збито 34 ударні БПЛА.

Крім того, внаслідок активної протидії засобів РЕБ Сил оборони 12 БПЛА локаційно втрачено в кількох регіонах України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила). Ще два ворожі ударні безпілотники повернулись у Росію.

Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Сумській, Полтавській та Харківській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus