USD 41.30 41.48
  • USD 41.30 41.48
  • EUR 41.20 41.48
  • PLN 10.50 10.65

Юні актори з синдромом Дауна зіграли в Луцьку у виставі «Одного разу в потязі»

Сьогодні 13:07
18-річна акторка Уляна Сухачевська бере участь уже у другій виставі. Цього разу – у форумі-виставі «Одного разу в потязі». Діти з синдромом Дауна підготували дійство разом з юними акторами театральної майстерні.

«Ця вистава називається «Толерантність». Ми робили репетиції, виступ. Було дуже багато емоцій. Ми показуємо, чого навчилися. Ми дуже раді», – ділиться емоціями Уляна, передає ТРК «Аверс».

Протягом вистави учасники театральних студій показали, як діяти у різних ситуаціях на прикладі випадків у потязі. Чи можна слухати музику в громадських місцях, чи прийнятно фотографувати незнайомих людей, як вчинити, якщо хтось хропить у купе або коли хтось обсміяв чийсь одяг? Глядачів теж активно задіювали у все, що коїлося на сцені.

Наприкінці дійства всі юні актори склали слово «толерантність», що стало лейтмотивом форуму-вистави. Дійство відбулося в рамках мистецького проєкту «Без меж».

«Це новий проєкт «Без меж», який покликаний залучити людей з інвалідністю до творчості, дати їм можливість показати свої таланти, розкритися. Ми маємо таку гарну традицію-співпрацю з режисеркою Русланою Порицькою, яка підготувала виставу в новому для нас форматі, у форматі форум-театру», – говорить керівниця ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» Олена Мельник.
Читати ще: Щомісяця малює нову «Венеру війни»: в Луцьку виставили роботи, присвячені часу. Фото 16+

«Актори із синдромом Дауна працюють разом із типовими акторами з театральної майстерні «ДогориДриґом». З ними працювати одне задоволення. Треба просто розуміти, яким чином донести їм речі, які багатьом із нас теж складно осягнути. Про те, що таке терпимість, як залагодити конфліктну ситуацію, як не травмувати когось, як не вплинути негативно на чиїсь почуття, – про все це ми говоримо. Це прості речі, і вони прекрасно з цим впораються», – коментує режисерка та керівниця театру «Гармидер» Руслана Порицька.

Усім акторам дійства вручили квіти та дипломи. Глядачі оригінальної вистави, які також брали в ній активну участь, отримали чимало позитивних вражень. «Мені все дуже сподобалося, все класно. Оцей ефект неочікуваності… Легко можна свою думку показати», – кажуть Макар і Мефодій.

Уже у вересні юні актори виступлять із театралами з Рівного, Києва та Херсона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus