USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

«Якщо ми програємо, Росія буде в Луцьку». Бійці «Азова» після поранень шукають підкріплення для побратимів

2 Червня 2024 11:04
Військові Дмитро та Сергій проходять реабілітацію після важких поранень і шукають підкріплення для «Азова».

Із захисниками у Луцьку зустрілися журналісти «12 Каналу».

«Азов» – це, мабуть, єдина бригада, яка носить приставку «бригада спеціального призначення». Це єдина бригада, яка комплектується виключно з добровольців, – така принципова позиція нашого командування», – розповів Дмитро на псевдо Мухомор.

Він – боєць батальйону «Любарт». Взимку 2023-го разом зі своїм підрозділом боронив Бахмут. Під час ворожого штурму отримав складне поранення – уламком міни йому перебило артерії. Після низки операцій повернувся в рідний Луцьк.

«Не можу тепер виконувати обов’язки звичайного солдата. Тому переведений на тилову посаду. Займаюся комплектацією бригади добровольцями. Також ще один напрямок нашого рекрутингового центру – це проведення заходів, вишколів, лекцій для цивільного населення з метою агітації, просвітництва у військовій справі», – зазначив очільник рекрутингового центру «Азову» у Луцьку.

Читати ще: «Коли чоловіки гинуть, тікаючи від війни, це привід посміятися в бліндажі». Військовий з Луцька – про 24 лютого в Камбоджі, мобілізацію та життя в окопах

За словами лучанина, у бригаду нині конче потрібні піхотинці. Шукають також людей, які ремонтуватимуть автомобілі, керуватимуть дронами, готуватимуть військовим їжу – вакансій є безліч. Чоловіки, які бояться воювати, «азовцям» не цікаві. Бригаді потрібні лише добровольці – вмотивовані люди, які самі хочуть боронити країну. Майже всі в «Азові» за власним бажанням і свій військовий шлях починали звичайними солдатами.

«У нас немає «паркетних» командирів. Кожен знає, що таке бути в окопі, що таке зима на війні, що таке спека, що таке вода, холод, голод. Тобто командири розуміють солдатів, вони знають, як це воювати на передньому краї», – закцентував Дмитро.

Люди, які самі зголосилися бути у війську, переконаний чоловік, на фронті куди сильніші, бо знають, чому й навіщо вони там. Вони розуміють, що перемога сама по собі не станеться, знають, до чого призведе поразка.

«Не те, що схід буде забраний – російські війська будуть у Луцьку. Якщо ми програємо, то російські й білоруські війська будуть тут. Тоді вже буде не українська мобілізація, не добровільний набір у бригаду «Азов». А буде насильна мобілізація в союзну армію Росії-Білорусі. І тоді ми підемо воювати проти сил НАТО», – переконаний очільник рекрутингового центру.

Читати ще: «Ніхто нікого нікуди не пакує», – військовий із волинського ТЦК, який роздає повістки

Добровольцем піти на фронт свого часу вирішив Сергій із Любешева, який зараз живе в Луцьку. За освітою він є вчителем фізики, працював програмістом, а в батальйоні «Любарт» став зв’язківцем. Нині боєць також на реабілітації.

«Як командир ССОшного батальйону зі своїми підлеглими виконував монтажні роботи на одній із вишок. Прилетів баражуючий боєприпас «ланцет». На жаль, два моїх побратими загинули. Мені пощастило», – пригадав боєць на псевдо Семпай.

Після таких травм бійців із війська, як правило, «списують». Утім, переконує Семпай, не в «Азові».

«Вони завжди дуже цінують людей, вони розуміють, що це основний ресурс і, відповідно, не кажуть «до побачення». Вони повністю тебе підтримують, але ти теж маєш приносити користь підрозділу. Я зараз займаюся навчанням, рекрутингом, підтримую своїх хлопців, які на фронті», – каже військовий.
Він зібрав на лекцію лучан, днями були рівняни. Розказував про військовий звʼязок, особливості роботи звʼязківців, про РЕБи та специфіку радіоелектронної розвідки.

«Потрібно доносити молоді, що ця війна буде стосуватися всіх, і вони мають бути залученими до кожного аспекту. Якщо ви не військовий, то значить ви допомагаєте військовим, допомагаєте державі. Маєте відвідувати поранених, маєте розуміти, що буде, коли закінчиться війна», – відзначив Сергій.

Читати ще: «Один український солдат може робити те, що не до снаги десятьом росіянам», – офіцер із Луцька. Інтерв’ю

Поки бійці «Азову» боронять Україну на Луганщині (нині вони тримають оборону в Серебрянському лісі), Семпай і Мухомор шукають їм гідне підкріплення. Бойовий вишкіл бригада гарантує.

«Для того, щоб стати частиною команди, потрібно заповнити анкету або безпосередньо в телефонному режимі поспілкуватися зі мною. Якщо це колцентр на сайті бригади «Азов», то також поспілкуватися з працівниками колцентру, які детально розкажуть, що робити, аби вступити в бригаду. Або ж можна просто прийти на співбесіду й попередньо поспілкуватися», – резюмував очільник рекрутингового центру бригади «Азов» Дмитро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Корiнний лучанин Показати IP 2 Червня 2024 12:06
Послухаеш таких "iнтелектуалiв" I думаеш де вони берутся.
До коріного Показати IP 2 Червня 2024 13:43
Де вони беруться не знаю но знаю шо беруться чомусь після 2014 року
Конан Показати IP 2 Червня 2024 17:00
Все це дуже правильно, але влада не з нами, і крути не верти, а кожен боєць досить швидко усвідомлює, що потрапив у западню, в безвихідь, коли ворог попереду і ворог у владі різних рівнів. Вони обкрадають, брешуть, знову обкрадають, просирають, гублять, все роблять як саботажники, щоб задушити підпитку притомних сил, а тоді судитимуть тих недодушених саме за те, що не змогли виклнати накази своїми недооснащеними силами... І посадять, і сидітиме, і вийде в країну януковича, зеля дуже вже на нього схожий, бо він його політичний син.
Сергій Показати IP 2 Червня 2024 18:20
Хай менти і прокурори покажуть приклад і підуть воювати!
Юрій Показати IP 2 Червня 2024 19:42
І це що за люди коментують? Лучанин? Володимир чани? Може з Маневичі? Ні....це ті які залишились після катівень і депортації тих кого вивезли до Сибіру. А може це ті що як раз що писали доноси на тих кого висилали. Мабуть так і є. Шкода.
До Юрія Показати IP 2 Червня 2024 21:36
ВІд Сачко-Сачковського спочатку вивчить коли висилали за що висилали і кого висилали. Навіть за *совета* чомусь граничний вік був 50 років то за *правельних* чомусь став 60
Дон Показати IP 2 Червня 2024 22:06
Хватить розказувати ці казочки! Війна це тупо заробляння бабла на крові своїх же людей. Я краще житиму в польщі ніж здохну в бахмуті
Месник Показати IP 3 Червня 2024 02:23
Достать підмінювати поняття: у тцк військових немає, є найняті Міноборони працівники
Ваня Показати IP 3 Червня 2024 12:34
Бабулу Ігора на фронт він давав присягу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus