USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Як у Луцькій громаді допомагають знайти полонених і зниклих безвісти

21 Грудня 2023 16:57
Рік при департаменті соціальної політики Луцької міської ради працює центр підтримки сімей військовополонених і військових, яких вважають безвісти зниклими. Ініціативу створення запропонував Луцький міський голова Ігор Поліщук, оскільки люди не знали, де шукати інформацію про своїх рідних, які зникли на війні.

«Допомагати людям потрібно було вже. Від міського голови було багато підготовлено звернень у різні установи: до Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді, до Уповноваженого з розшуку Міністерства реінтеграції України, до Державного інформаційного бюро», – коментує юристка департаменту соцполітики, секретарка центру підтримки родин Алла Данилюк, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Читати ще: «Намагаємося полегшити життя людям». Інтерв’ю з керівницею департаменту соцполітики Луцької міськради

За рік роботи центру було звільнено з полону понад десять волинян.

До установи звертаються не лише мешканці громади, а й громадяни з інших регіонів країни.

«Коли бачиш радість людей, бо їхня рідна людина жива, бо є хоч якась інформація, то відчуваєш себе корисним. За цей період звернулися, враховуючи звернення щодо тих, хто в полоні, і тих, хто зник безвісти, понад 140 людей. На жаль, є втрати. Були повернуті тіла тих, хто вважався зниклим дев’ять місяців – рік», – каже Алла Данилюк.
Читати ще: Програми підтримки: все про соціальний захист населення в Луцькій громаді. РОЗМОВА

Сім’ї з Луцької громади, які звертаються в центр підтримки, отримують фінансову допомогу.

«Ми надаємо матеріальну допомогу, відповідно до міських програм соціального захисту», – додає Алла Данилюк.

Вона підкреслює, що матеріальна підтримка таких родин є дуже важливою.

«До нас можна звертатися. Нагадаю, що центр розташований у приміщенні департаменту соціальної політики Луцької міської ради на проспекті Волі, 4а. Кабінет №304. Мій мобільний телефон: 066 43 57 387», – зазначила Алла Данилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus