USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Як Луцьк готується до нового опалювального сезону

Сьогодні 17:49
Цього року в Луцькій громаді замінюють майже вісім кілометрів мереж, на котельнях оновлюють пальники, проводять диспетчеризацію індивідуальних теплових пунктів. Також дві котельні в місті матимуть когенераційні установки.

Про це в інтерв’ю Волинським Новинам розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

За його словами, попри активні роботи впродовж останніх років, близько 78% наявних теплових мереж потребують заміни.

«Цього року замінюємо в однотрубному вимірі майже вісім кілометрів мереж. До того ж, частину труб нам надало агентство USAID, за що ми дуже вдячні. Нині замінюємо дві великі ділянки. Це одна з найбільш складних ділянок на проспекті Перемоги, де за останні два роки, напевно, було понад 15 витоків. І ділянка в дворах на проспекті Волі, поблизу вулиці Глушець, яка живить кілька житлових будинків і низку установ. Працюємо точково й у інших місцях.

На окремих котельнях замінюємо пальники. Заміна пальників на сучасні дає можливість споживати на 4% менше газу. Проведено диспетчеризацію 350 індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках, що дає можливість у режимі онлайн керувати цими ІТП, коригувати параметри й оптимізовувати споживання газу. На окремих котельнях замінено двигуни на насосах, що дає можливість економити до 10% електроенергії», – сказав Ігор Поліщук.

Читайте повний текст інтерв’ю тут: «Захист України – це наша спільна справа». Інтерв’ю з Луцьким міським головою

У попередні роки в Луцькій громаді було забезпечено джерелами альтернативного живлення фактично всі котельні.

«Маємо одну когенераційну установку на котельні, яка зможе живити її в разі відсутності електропостачання. І ще на одній котельні завершуємо облаштування когенераційної установки. Усього матимемо дві такі установки з загальною потужністю орієнтовно 0,9 МВт.

Ми зробили максимум із можливого для того, щоб цей опалювальний сезон стартував плавно, з якомога меншою кількістю поривів, щоб тепло швидко надійшло в помешкання всіх жителів нашої громади і щоб навіть у разі відключення електроенергії люди залишалися з теплом», – наголосив Луцький міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фірташ Показати IP Сьогодні 18:53
Десь ведеться статистика скільки лучанами було сплачено за різного роду транспортування комунікаціями які були збудовані років 40-60 тому..?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus