USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Як лучани рятуються від спеки на Теремнівських ставках

15 Липня 2024 19:07
Щоліта Теремнівські ставки стають місцем відпочинку для сотень людей. А надто цього року, бо такої аномальної спеки в Луцьку не було давно. Буквально в суботу волинські синоптики зафіксували новий температурний рекорд – 35,9°. Вода в Теремнівських ставках прогрілася до 27°.

Вільних місць на цьому пляжі, за словами чергових рятувальників, у суботу практично не було, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Напевно, пів міста сюди прийшло. Дехто приходить напідпитку, але жодних випадків тут не відбувалося. Всі культурно відпочивають, плавають», – прокоментував рятувальник Юрій.

Читати ще: Сімейний лікар із Луцька: як врятуватися від спеки в місті

Лучани розповіли, що на Теремнівських ставках рятуються від спеки. Деякі приходять щодня. Відпочивають компаніями, смажать шашлики.

За словами відпочивальника Андрія, він обрав Теремнівські ставки, бо вони неподалік дому, тут є вбиральня, магазини, а найголовніше – можна покупатися дітям.

Інші відпочивальники скаржаться, що хоч тут мілко, але безпечного спуску у воду немає. Тому, на їхню думку, бажано було би облаштувати сходи для заходу у воду.

«Там обрив. Там можна впасти і зламати ноги. Не розумію, чому не можна щось зробити для дітей. А так у принципі нормально. Вода нормальна. Усе чисто. Засмагаємо», – сказав Олександр.
Читати ще: Туристичний збір, перепустки й безпека: що потрібно знати тим, хто хоче відпочити на Світязі

На центральному пляжі сходи є, але користуються ними не всі. Дітям до вподоби стрибати у воду з берега.

«Тепленька, гарна погода сьогодні, але вода зеленувата, трішки брудна. Діти радіють, їм начхати. А от дорослим не дуже тут купатися», – зазначила Анна.

Читати ще: У трьох водоймах на Волині виявили кишкову паличку

Натомість інші відпочивальники наголосили: вода чиста і їм усе подобається.

30-градусна спека, за словами синоптиків, протримається ще близько тижня. На території області можливі короткочасні дощі та грози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus