USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Вилучили наркотиків майже на 7 млн: волинські поліцейські затримали групу наркоторговців, яка діяла по всій Україні

Сьогодні 14:43
Понад 11 кілограмів наркотиків на майже сім мільйонів гривень: волинські правоохоронці ліквідували злочинне угрупування з ознаками організованості, що діяло на міжрегіональному рівні.

Заключний етап щодо ліквідації наркосиндикату з міжрегіональними зв’язками провели 9 вересня, затримавши в Івано-Франківську 26-річну організаторку злочинного угрупування, повідомили у поліції Волині.

При ній виявили та вилучили три кілограми особливо небезпечної психотропної речовини Альфа «PVP» та амфетамін – на загальну суму понад 2 мільйони гривень. Ще понад півтора кілограми наркотиків вилучили наступного дня на Волині: фігуранти підготували їх для подальшого продажу.

Заходи з реалізації проводили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Волинській області, з використанням сил та засобів оперативних служб і відділу кримінального аналізу, спільно зі слідчими волинської поліції, управлінням СБУ в області, за сприяння працівників управлінь боротьби з наркозлочинністю поліції Черкаської, Івано-Франківської, Львівської областей. Процесуальне керівництво – Волинська обласна прокуратура.

Начальник управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Волинській області Олег Зубко розповів, як діяв злочинний наркокартель.
На початку року оперативники розпочали документування масштабної схеми з викриття осіб, причетних до торгівлі наркотиками: ділки забезпечували діяльність телеграм-каналу, через який продавали заборонені речовини у вигляді «закладок».

Упродовж квітня-липня сімох учасників угрупування затримали.

Троє з них – лучани віком 22, 24 та 26 років. Ще троє – з Львівщини, їм 26, 17 та 16 років. Таким чином, до незаконного промислу зловмисники залучили навіть неповнолітніх осіб.

Ще одну співучасницю затримали в червні за інформацією волинських оперативників працівники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області: їй 19 років, дівчина також була «закладчицею».

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили сотні закладок особливо небезпечної психотропної речовини Альфа «PVP», канабіс, амфетамін, електронні ваги, зіп-пакети, чорнові записи та інші речові докази.

Усім фігурантам уже оголошені підозри та обрані запобіжні заходи.

Проводивши далі комплекс негласних слідчих дій, поліцейські з’ясували, що постачала наркосировину зловмисникам 26-річна мешканка Черкаської області. Фігурантка «працювала» не лише на Волині: вона розвозила оптовими партіями наркотики майже по всіх областях України. У подальшому таємно залишала наркосировину для безконтактного збуту іншими учасниками групи.

За час діяльності злочинного наркокартелю вилучено більше 11 кілограмів наркотиків на суму понад 6 мільйонів гривень за цінами «чорного ринку». Серед цього – альфа «PVP», амфетамін, канабіс, таблетки екстезі тощо.

Читати ще: Матір неправильно внесла 146 тисяч застави: у Луцьку трьох молодиків судять за наркозлочини

Окрім того, 10 вересня волинські поліцейські вилучили ще понад півтора кілограми оптової партії наркотиків, які були залишені у визначених місцях майже в центрі Луцька для подальшої реалізації «клієнтам».

Наразі протиправну діяльність злочинного угрупування з ознаками організованості, що діяло на міжрегіональному рівні, правоохоронці припинили.

За процесуального керівництва прокуратури, організаторці вже оголошено підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу та обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Тривають подальші слідчі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus