USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Використання терміну ШІ в описі продуктів знижує їхню популярність

Сьогодні 06:41
Нове дослідження від Університету штату Вашингтон показало, що використання терміну штучний інтелект в описі продуктів негативно впливає на їхній продаж.

Про це пише Кореспондент.

У рамках дослідження опитали понад 1000 дорослих осіб у США, щоб оцінити вплив розкриття інформації про штучний інтелект на поведінку споживачів. Результати показали, що продукти з згадкою ШІ в описі були менш популярними.

«Згадка ШІ приводить до меншої емоційної довіри, що у результаті зменшує бажання купівлі. Ми виявили, що емоційна довіра відіграє критичну роль у тому, як споживачі дивляться на продукти з ШІ», – каже Месут Чічек, клінічний доцент кафедри маркетингу та провідний автор дослідження.

У дослідженні використовували описи різних категорій продуктів та сервісів. Одним із таких продуктів був розумний телевізор, в описі якого в одній версії згадувався ШІ, а в іншій – ні. Група опитуваних, яка бачила згадку ШІ, виявила набагато менше бажання придбати продукт, ніж група без цієї згадки.

Читати ще: Генасамблея ООН вперше ухвалила резолюцію про штучний інтелект

Штучний інтелект сприймали найбільш негативно, коли йшлося про продукти та сервіси з високим ступенем ризику, такі як дорога електроніка, медичні пристрої чи фінансові сервіси. У таких випадках згадка ШІ мала лише негативний вплив.

«Маркетологи повинні обережно думати над тим, як вони представляють штучний інтелект в описі своїх продуктів, або ж розробити стратегію, яка збільшить емоційну довіру. Наголос на штучному інтелекті не завжди може бути корисним, особливо для продуктів з високим ступенем ризику. Зосередьтеся на описі функцій або переваг і уникайте модних слів про ШІ», – каже Чічек.

Раніше повідомляли, що у ЄС набув чинності закон про штучний інтелект, який називають першим подібним регуляторним документом у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus