USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинський волонтер опинився за ґратами, бо не хоче воювати через страх смерті

Сьогодні 09:37
Три роки ув’язнення отримав волинський волонтер, який відмовився йти воювати. Пан Вадим – уродженець села Звірів. У липні минулого року отримав повістку, а через два дні мав з’явитись до пункту збору. Однак 27 липня за вказаною адресою не прибув.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік працює водієм у компанії «Кліо-маркет», а також має волонтерське посвідчення. Під час судового засідання пан Вадим визнав свою вину. З його слів, він не хоче захищати країну, бо боїться за власне життя та планує створити сім’ю. Просив суд його суворо не карати.

Читати ще: Ухилення від мобілізації: чи відправили шкільного кочегара з Волині за ґрати

Прокурор же заявив: оскільки обвинувачений розкаявся, то це можна розцінити як пом’якшувальну обставину та привід до звільнення від відбування покарання. Але з твердження прокурора не погодилася суддя. Вона зауважила, що іншими правопорушниками це може бути сприйнято як можливість уникнути мобілізації.

Крім того, на думку Феміди, чоловік не проявив жодних ознак осуду своєї поведінки та бажання виправити ситуацію. Натомість, як йдеться у вироку, демонстрував байдужість до скоєного. Тож вирок суду першої інстанції – три роки позбавлення волі.

Читати ще: То в ліс пішов, то чарку випив: волинянина судили за ухилення від мобілізації, а він пропускав засідання

Обвинувачений із таким рішенням не погодився та попрямував в апеляційний суд. За клопотанням учасників процесу, розгляд справи було перенесено. Наразі невідомо, чи скасують вирок першої інстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН Показати IP Сьогодні 09:50
ДВЕРІ ТЮРМИ ВІДКРИВАЮТЬСЯ,А КРИШКА ДОМОВИНИ НІ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus