USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

То в ліс пішов, то чарку випив: волинянина судили за ухилення від мобілізації, а він пропускав засідання

17 Липня 2024 22:34
Ківерцівський районний cуд призначив волинянину, який отримав повістку й не з’явився до пункту збору, три роки за ґратами. Чоловік визнав себе винним, але згодом подав апеляцію. Втім до Волинського апеляційного суду ніяк не міг потрапити: то в ліс по ягоди пішов, то був напідпитку, коли йому телефонував захисник.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Справу знову слухали без обвинуваченого. Минулого судового засідання захисник Віктор Білоус пояснював відсутність свого підзахисного так: «Чоловік пішов у ліс, а де він є – родич не повідомив».

Читати ще: Жив у лісі, ховаючись від мобілізації: волинянин побив поліцейського на Львівщині, бо злякався вручення повістки

Нині причина відсутності в залі суду була іншою.

«Він сьогодні в стані алкогольного сп’яніння. Телефонував родичу, який не знає, де обвинувачений. Про судове засідання я йому повідомляв», – розповів захисник.

Сторона захисту наполягала: треба знову розібратись у суді першої інстанції, бо повістку вручили з порушеннями. Мовляв, мали дати в пізніший термін – у 2025-му році. Прокурор Оксана Яковлева своєю чергою твердила, що вирок потрібно залишити без змін.

Читати ще: Волинянина, в якого брат скоїв самогубство у військовій частині, судили за ухилення від служби

Вислухавши сторони, судді не задовольнили апеляційну скаргу захисника обвинуваченого. Вирок суду Ківерцівського районного cуду залишили у дії. Захисник запевнив, що подаватиме касацію до Верховного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus