USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Волинський медінститут запрошує вступників на нові перспективні спеціальності

5 Липня 2024 09:16
У комунальному закладі вищої освіти «Волинський медичний інститут» стартувала вступна кампанія. Заклад освіти запрошує тих вступників, які зорієнтовані на збереження та порятунок життя людини, прагнуть творити майбутнє української медицини.

Інститут усвідомлює виклики війни, зокрема, збільшення кількості запитів на здобуття медичної освіти та ґрунтовні знання у сфері психічного здоров’я. Саме тому відкриває нові спеціальності та розширює ліцензійні обсяги підготовки майбутніх фахівців-медиків.

«Під час минулорічного конкурсу на одне місце в нашому закладі освіти претендували чотири абітурієнти. Волинський медінститут у реаліях воєнного стану змушений стрімко розвиватися, щоб забезпечити заклади охорони здоров’я Волині кваліфікованими медичними кадрами. Ми збільшили ліцензійні обсяги підготовки майбутніх медичних фахівців на 180 місць. Також розпочинаємо набір на нові освітні програми, як-от «Стоматологія ортопедична» та «Клінічна психологія». Учні, які закінчили дев’ятий клас, мають унікальну можливість вступити на освітню програму «Стоматологія ортопедична» та здобути разом із повною загальною середньою освітою кваліфікацію зубного техніка», – розповіла виконувачка обов’язків ректора Волинського медичного інституту Тетяна Пастрик.
Читати ще: «Вірте у свою професію та вірте в Україну»: нова сторінка в історії Волинського медінституту – перший випуск магістрів. Фоторепортаж

Своєю чергою нова освітня програма «Клінічна психологія» – це внесок медінституту в підтримку психічного здоров’я українців. До викладання залучатимуть провідних психологів, лідерів у сфері психічного здоров’я України та науковців-медиків. Практичне навчання майбутніх клінічних психологів відбуватиметься безпосередньо на базах закладів охорони здоров’я, соціальних організацій, психологічних консультативних служб під керівництвом досвідчених фахівців.
«У нашому закладі освіти успішно стартувала професійно-технічна освіта. Наприклад, нещодавно ми випустили перших екстрених медичних техніків. Продовжуємо розвивати цей напрямок, тому що такі фахівці надзвичайно затребувані в системі екстреної медичної допомоги регіону. Із вересня набиратимемо нову групу. Також будемо працювати в напрямку підготовки кваліфікованих працівників на базі повної загальної середньої освіти за кваліфікаціями «Нянька», «Молодша медична сестра/молодший медичний брат з догляду за хворими», «Косметик», – анонсувала Тетяна Пастрик.
Читати ще: У Волинському медінституті − перший випуск екстрених медичних техніків

Упродовж багатьох років здійснюється підготовка фахових молодших бакалаврів: фельдшерів, акушерок, медичних сестер/братів, асистентів фармацевта. Оскільки на ринку праці зберігається великий попит на таких фахівців, керівництво закладу постійно працює над удосконаленням освітнього процесу та посиленням матеріально-технічної бази. Новонабрані здобувачі освіти оволодіватимуть практичними навичками на базі сучасного навчально-наукового центру медичних симуляцій «НоваМед».
Читати ще: Щоб врятованих життів було більше: у Луцьку відкрили медичний центр симуляцій «НоваМед». Фото

«Про високу якість підготовки наших випускників свідчить великий запит на них від закладів охорони здоров’я, фармацевтичних підприємств… Освітня спроможність Волинського медінституту базується на вісімдесятирічному успішному досвіді з підготовки фахівців у сфері медсестринства. Ми пишаємося тим, що нині наш заклад освіти – єдиний на Волині, де пропонують повну ступеневу освіту з медстестринства – від фахового молодшого бакалавра до магістра. Наші випускники після здобуття фахової професійної освіти вступають до нас, щоб отримати вищу освіту, адже розуміють, що викладачі інституту – це команда сучасних, креативних людей, які самі розвиваються і ведуть за собою. Ми робимо важливу справу – готуємо кваліфікованих фахівців для системи охорони здоров’я краю», – наголосила виконувачка обов’язків ректора Волинського медичного інституту Тетяна Пастрик.
Детальніше зі спеціальностями, за якими оголошено прийом на навчання, та про етапи вступу до Волинського медичного інституту можна дізнатися за посиланням: https://vmi.volyn.ua/vstupnikam/.

Телефон приймальної комісії: (0332)-72-37-87.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus