USD 40.45 40.87
  • USD 40.45 40.87
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

«Вірте у свою професію та вірте в Україну»: нова сторінка в історії Волинського медінституту – перший випуск магістрів. Фоторепортаж

28 Червня 2024 09:00
27 червня в історії навчального закладу відбулася, без перебільшення, історична подія. Більш як 200 випускників отримали дипломи про освіту. Серед них – не лише перший випуск магістрів з медсестринства, але й перші бакалаври з таких двох нових спеціальностей, як парамедицина та фармація.

«Від імені колективу маю сьогодні честь привітати вас із однією з найяскравіших подій у вашому житті – отриманні диплома. Дорогі наші випускники, дякуємо вам за те, що обрали місцем свого професійного, духовного становлення Волинський медичний інститут. Заклад має свою історію, яка розпочалася у 1944 році. І нині ця історія отримала нове продовження.
За кілька хвилин вам вручать дипломи, а завтра у вас настане новий етап життя – наче відкриється нова чиста сторінка. І хай ваші здобутки, ваші амбіції створять вам найкращу долю, адже ви обрали нелегку професію. Медицина – це жертовність, постійна відповідальність, це безмежна любов до людини і до світу», – не стримувала емоцій ректорка Волинського медінституту Тетяна Пастрик.
Викладачі навчального закладу вітали колишніх студентів-магістрів, а бакалаврів запросили продовжити навчання. Побажання в усіх єдині: миру Україні, здоров’я, сил для ефективного служіння суспільству. А ще – щирі слова подяки нашим Героям, які своїми життями зупиняють агресора. На превеликий жаль, серед загиблих воїнів є і колишні студенти інституту. Їхню пам'ять присутні вшанували хвилиною мовчання та квітами…
Читати ще: У Волинському медінституті − перший випуск екстрених медичних техніків

Дипломи разом із очільницею інституту вручав і заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт. Звертаючись до випускників, він сказав: «Диплом кожного з вас – це ключ від дверей у нове життя. Воно буде різним, але пам’ятайте: якщо у вас є успіхи – ви робите все правильно. Якщо ж є невдачі – не опускайте рук. Кожне випробування – це сходинка до нових здобутків, можливість вибрати правильне рішення. Ваша професія неймовірно важлива, адже медики воюють завжди з тим, що заважає людям жити».
Волинський медичний інститут відповів на виклики сьогодення й запровадив для середнього медичного персоналу багаторівневу освіту. Однією з таких актуальних спеціальностей є парамедики. Нині їм та фармацевтам вручають дипломи бакалаврів.
Очільник Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Володимир Шмаль наголосив: парамедик на сьогодні визначається як основний працівник у системі екстреної допомоги.

«Ви будете на першій ліній бачити біль і горе людей, які потрапили у біду. Від вашої роботи залежатиме дуже багато. Вірю, що здобувши тут освіту, ви покажете себе кваліфікованими спеціалістами, які рятуватимуть життя людей», – підкреслив Володимир Шмаль.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus