USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Волинянин зрізав 46 дерев у лісі біля дому. Як його покарали

10 Липня 2024 23:26
Тиждень рубав у лісі дерева, крижував їх та возив додому. Житель села Оса Турійської громади взяв у сусіда бензопилу і пішов зрізати вільху, берези і верби. Деревину заготовляв недалеко від дому, бо ж живе біля лісу.

Жодних дозволів на таку порубку не мав. Зрізав 46 дерев, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Після чого розкрижував стовбури дерев на частини завдовжки по 1,2 метра, які завантажив на гужовий транспорт та перевіз до місця проживання. Внаслідок незаконної порубки 46 дерев порід вільха, береза, верба було спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на загальну суму 227 640 гривень», – вказано в матеріалах справи.

Чоловікові – 55 років. Незаконну порубку здійснив торік влітку на території Осівського лісництва Володимир-Волинського лісомисливського господарства. Волинянина вже судили.

Читати ще: Причетний до незаконних оборудок з деревиною екслісничий з Волині постане перед судом

«Щиро розкаявся та пояснив, що потрібні були дрова, тому взяв у сусіда пилку та пішов до лісового масиву. Підтвердив факт здійснення незаконної порубки дерев. Просив суворо не карати», – вказано в матеріалах справи.

Як йому вдалося різати дерева аж цілий тиждень, залишається загадкою. У Турійську чоловікові присудили два роки іспитового строку. Також він мусить сплатити державі понад 227 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Липня 2024 07:21
Державі можна, а народу ( який є власником) ні.. Зробіть вільний, впорядкований і прозорий доступ.
Шарій поц до Анонім Показати IP 11 Липня 2024 12:19
Народу теж можна, але з дозволу держави на державну власність. Позвикали полішуки творити, що заманеться, а відповідати по закону абсолютно не хочуть. Це називається дикунство!
Анонім Показати IP 11 Липня 2024 12:13
А як Карпати вивозят то нічого да

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus