USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Причетний до незаконних оборудок з деревиною екслісничий з Волині постане перед судом

2 Липня 2024 20:03
ДБР спільно зі службою безпеки ДП «Ліси України» розкрило злочин, вчинений у 2023 році на території Тельчівського лісництва філії «Колківське лісове господарство». Лісничий погодився на пропозицію приватного підприємця незаконно зрубати деревину.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Підприємець має власне лісопильне та стругальне виробництво в селі Костюхнівка Камінь-Каширського району на Волині. З отриманих від збуту пиломатеріалів коштів він запропонував лісничому винагороду в розмірі 1500 грн за кожен кубічний метр незаконно зрубаної деревини.

Для маскування злочинної діяльності незаконну рубку дерев здійснювали на місцях дозволених рубок.

Екслісничого затримали правоохоронці, останнє його місце роботи – директор однієї з філій Поліського лісового офісу.

У відомстві зауважують, що для недопущення оборудок з нелегальною деревиною цього року запроваджено низку додаткових інструментів контролю: електронний лісорубний квиток, фотофіксацію завантаженої в автомобіль деревини тощо.

Читати ще: Вилучили сосен на 2 млн: на Волині викрили масштабну схему розкрадання деревини з держлісгоспів

Відбувається системні перевірки лісосік із боку внутрішньої безпеки ДП «Ліси України». Тому щось приховати стає все складніше.

Утім розслідування фактів, виявлених у минулі роки, ще триває.

Зокрема цього року оголошено 25 підозр у кримінальних справах, ініційованих ДП «Ліси України» щодо незаконних оборудок із деревиною.

«Якщо вам відомо про незаконні рубки, махінації з вартістю та класом деревини або вас намагаються зробити співучасником злочину, телефонуйте на номер гарячої лінії Департаменту безпеки ДП «Ліси України» 0-800-33-41-05. Анонімність гарантуємо, – наголошують лісівники. – Закликаємо до співпраці перевізників, деревообробників. Незаконні схеми спотворюють конкуренцію та ставлять у невигідне становище тих, хто працює чесно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігнат Показати IP 3 Липня 2024 06:39
Шановні розкривальщікі злочинів в лісовій галузі і нетільки. Для більш ефективного виконання своїх службових обов'язків Вам потрібно поспілкуватися (неофіційно) із колишніми працівниками, котрих звільнили,або пенсіонерами котрі там працювали роками.Вони розкажуть про всі можливі мутки.І не треба бути Великими сищіками. Всього Лиш Бажання,і політична воля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus