USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.00 41.30
  • PLN 10.35 10.50

Волинянин чекає вирок, щоб підписати контракт із ЗСУ

Сьогодні 10:41
Раніше судимий за дрібні крадіжки юнак знову скоїв злочини, до того ж неодноразово. Окрім того, він взяв чужий велосипед і не повернув. В результаті опинився за ґратами.

«Визначено йому остаточне покарання за ч. 2 ст. 190 у виді двох років обмеження волі і застосовано іспитовий строк з тривалістю один рік. І вирок Луцького міськрайонного суду від 9 вересня 2021 року про засудження до громадських робіт у виді 110 годин», – прокоментувала прокурорка Світлана Урин. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На сьогодні на велосипед накладено арешт, але він перебуває у власника. «Заява від потерпілого про те, що він отримує на відповідальне зберігання свій велосипед», – додала Світлана Урин.

Хлопець навіть відшкодував збитки. Чесно зізнався, що поцупив дрібнички та велосипед, а от телевізор, мовляв, не крав. «Це мій телевізор... Мене не було вдома, приїхала поліція і сказала, що я його вкрав», – сказав обвинувачений Дмитро Воронко.

Незважаючи на свідчення брата і мами обвинуваченого, цей випадок все одно розцінюють як черговий кримінальний епізод.
Читати ще: Скільки засуджених із Волині мобілізувалися до лав ЗСУ

Обвинувачений з адвокатом просили суд не затягувати розгляд, бо бажають якнайшвидше почути вирок. Нещодавно прийнято закон про призов на військову службу й укладення контракту із засудженими – такою можливістю хоче скористатися юнак.

«Коли вирок набрав чинності, а засуджений бажає укласти контракт і служити в ЗСУ, адміністрація виконання покарань направляє його на проходження ВЛК. За винятком злочинів, як-от вбивство з особливою жорстокістю, зґвалтування і корупційних злочинів», – прокоментував адвокат Олександр Повх.

За словами адвоката, після ВЛК колонія має отримати документи про стан здоров’я засудженого. Після цього необхідно звернутися до суду з клопотанням про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання з метою укладення контракту із ЗСУ. Після рішення суду й відбуття на місце проходження служби статус засудженого змінюється на умовно-дострокове звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радувець Ларіса Показати IP Сьогодні 11:23
Злодій рветься в мародери. Вже екіпіруватися навіть, а щоб не впізнали бороду запустив, правда йде вона йому як коню скрипка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus