USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Скільки засуджених із Волині мобілізувалися до лав ЗСУ

12 Червня 2024 20:17
Понад 70 ув’язнених із Волинської області вже відбули у військові частини.

Про це інформував перший заступник керівника Волинської обласної прокуратури Олег Губчак (на головному фото в центрі) на форумі «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області», який тривав у Луцьку 12 червня.

«Прийняття оновленого закону про мобілізацію дає можливість особам, які відбувають покарання, в тому числі за тяжкі злочини, бути звільненими від покарання у зв’язку з мобілізацією до Збройних сил. Осіб, які виявили таке бажання, на території Волинської області – 100. При вирішенні питання органи прокуратури зважали на те, щоб це була добровільна згода. Кожна особа має написати відповідну заяву. Друге – перевірка дотримання прав під час проведення ВЛК, щоб засуджені за станом свого здоров’я могли відповідати тим викликам, із якими вони зіштовхнуться під час перебування в лавах ЗСУ. Не всі пройшли перевірки стану здоров’я і психологічного стану», – сказав Олег Губчак.

У цілому 79 засуджених зі ста визнали такими, що можуть бути прийняті до лав ЗСУ. Із них 72 людини вже відбули в частини.

Читати ще: Стало відомо, де воюватимуть мобілізовані засуджені

Заступник керівника Прокуратури у Волинській області також зазначив, що з моменту повномасштабного вторгнення Російської Федерації військовополонені до нашої області не доставлялися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus