USD 41.25 41.58
  • USD 41.25 41.58
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.30 10.60

Волиняни змагалися на «Cool Games» у Львові

21 Листопада 2022 19:56
З 16 по 20 листопада 2022 року у м. Львові відбувся фінал інноваційного Всеукраїнського проєкту «Cool Games», який започатковано Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України та Української федерацією учнівського спорту. У фінальних змаганнях взяли участь 250 учнів з усіх регіонів України, які перемогли у відбіркових етапах у своїх містах та областях, зокрема волиняни.

Про це повідомляє Волинське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Програма складалась зі змагальної та культурної складових. Змагальна – це осучаснені й адаптовані естафети. Вони не потребують спеціальної фізичної підготовки, але дозволяють учасникам проявити і вдосконалити швидкісні якості, витримку, координацію, взаємодію в команді. Естафети поділяються на кілька напрямків: естафети простих рухів, слаломи, біатлони, на концентрацію і дрібну моторику, інтелект. Культурна частина дає можливість учасникам презентувати свої регіони, поспілкуватися між собою, встановити дружні стосунки, ознайомитися з різноманітними видами рухової активності поза змаганнями.

Читати ще: Волиняни вибороли Суперкубок чемпіона на Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході серед учнів «Cool Games»

Серед почесних гостей Cool Games цього року – пра-правнучка засновника Олімпійського руху барона де Кубертена Діана де Навасель де Кубертен, яка провела мистецький воркшоп і майстер-клас. У проміжками між змаганнями були представлені шоу-уроки з хімії. Їх проводив вчитель Атмосферної школи Гліб Ріпич, який має близько мільйона підписників у Тік-Ток.

Змагання розпочались з жеребкування фінального етапу IV ігор Cool Games, за підсумками якого 25 команд-учасниць дізналися суперників по груповому раунду. Команди були поділені на 5 груп, по 5 у кожній. Всередині групи кожен грав з кожним, тобто усі команди провели по чотири гри. За результатами групового раунду по дві найкращі команди з кожного квінтету пройшли до наступного етапу.

Це збірні міста Києва, Київської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Чернігівської, Рівненської, Донецької, Чернівецької областей і команди Підгайцівського ліцею Підгайцівської сільської ради Луцького району та Комунального закладу загальної середньої освіти «Заборольський ліцей № 32 Луцької міської ради», які представляли Волинь.

За підсумками цих змагань визначилися чвертьфінальні пари – учасники Гранд Фіналу, які в неділю боролися за звання Чемпіона, це: – Підгайцівського ліцею Підгайцівської сільської ради Луцького району (Волинська область) – місто Київ; – Київська область – Кіровоградська область; – Донецька область – Комунального закладу загальної середньої освіти «Заборольський ліцей № 32 Луцької міської ради» (Волинська область); – Чернівецька область – Івано-Франківська область.

До півфіналу Всеукраїнських Cool Games-2022 вийшов квартет найкращих – це збірні Волинської (Підгайцівський ліцей Підгайцівської сільської ради Луцького району), Кіровоградської, Донецької й Івано-Франківської областей. За підсумками цікавої і напруженої боротьби на фінальному етапі перемогу вибороли школярі Кіровоградської області, які перемогли учнів з Донеччини. Третє місце посіла команда Івано-Франківської області. 4 місце – Підгайцівський ліцей Підгайцівської сільської ради Луцького району (Волинська область), 5 місце – Київська область, 6 місце – Комунальний заклад загальної середньої освіти «Заборольський ліцей № 32 Луцької міської ради» (Волинська область), який символічно представляв школярів Херсонщини, 7 місце – місто Київ, 8 місце – Чернівецька область.

У Гранд Фіналі Cool Games-2022, окрім участі у змаганнях, усі 25 команд-учасниць показали перфоманси-презентації своїх міст і регіонів. Практично всі вони були просякнуті духом перемоги і присвячені нашим Героям, які боронять Україну від російської навали.

Під час урочистого закриття організатори заходу вручили всім командам пам’ятні призи та сертифікати, а команди які посіли І-IV місця у Гранд Фіналі, нагороджені медалями, грамотами та кубками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus