USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Волинянка виготовляє лікувальні чаї в пакетиках для військових

29 Серпня 2022 07:02
Тетяна Вознюк із Рожища готує чаї з лікарських рослин: м’яти, ромашки, чебрецю, меліси, липи, чорнобривців, лаванди, смородини, чорниці. Квіткове різнобарв’я передає військовим на фронт.

Зараз волинянка буде готувати переважно протизастудні чаї, адже незабаром – осінні холоди, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Є звичайне листя смородини. Я обірвала всі свої кущі. Сусіди теж мені зносили. Все сушила. Тут висушені ягоди чорниці. Їх додаю для кольору та аромату», – розповідає Тетяна Вознюк.

Спершу вона готувала чаї для себе. Потім почала робити й для знайомого військовослужбовця. А від початку відкритої агресії вирішила масштабувати справу. Зазначає: не знала, як спакувати чай так, аби його можна було заварювати на передовій.

«Це все час. Я розумію, що інколи в хлопців немає зайвої хвилини, аби сходити в туалет, поїсти чи поспати. Хіба вони будуть займатися тим проціджуванням?» – говорить волинянка.
Так виникла ідея з чайними пакетиками, зробленими з льону. Військові заварюють кілька таких пакетів із чаєм у великому казанку, потім розливають у пляшки і відвозять на передову.

«Не солодять. Як кажуть, від солодкого чаю чи від солодкої кави потім дуже хочеться пити. А від липи, прохолодної м’яти – ні. Вони відвозять це на нуль, туди, де немає води, де хлопці не можуть приготувати ні чаю, ні кави», – зауважує травниця.

Основні переваги її чаю – його натуральність і неймовірне поєднання смаків найрізноманітніших польових трав і ягід.

Читати ще: Вісім років робить унікальну мазь і лікувальні чаї: як допомагає фронту фармацевт із Луцька

«Аромат листя казковий. Я давно не купую чай у магазинах. Зовсім не те. Таке враження, що там взагалі немає чаю – тільки сміття, – наголошує волинянка. – Ті люди, які відсилають борщ, тушковане м’ясо, тепловізор, машину, вкладають величезні кошти. Це дуже потрібні речі. А чай… У принципі можна без нього обійтися. Але якщо ти посилаєш позитивну енергію… Я вкладаю в це душу. Коли складаю пакети з чаєм, сушу, подрібнюю листя, то заговорюю все молитвою за українського солдата, псалмами».

Чайні пакетики Тетяни вже побували в Бахмуті, Покровську, Соледарі, Краматорську та інших населених пунктах. Жінка продовжуватиме робити їх, адже військовим напої дуже сподобалися. Мабуть, не тільки через смак, а й тому, що зроблені з любов’ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus