USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

«Моя труба, а мене тероризують»: лучанка перестала платити за транспортування газу й пішла до суду

Сьогодні 19:58
70-річна лучанка Ганна Дубицька розповідає: її сім’я за власні кошти підводила до помешкання газ і прокладала трубу, однак тепер у неї вимагають гроші за транспортування газу тією самою трубою.

Жінка звернулася до суду, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Мої батьки самі будували хату на початку 60-х років і самі проводили газ. У мене є всі відповідні нормативні документи на проведення, на підключення, на проєкт, на всі витрати, які вони оплачували за власні кошти. Усе це в мене є. Потім у мене була добудова і я переробляла всі ці документи після смерті батьків із «Волиньгазом» уже як власниця. У мене є всі документи на моє ім’я, всі оплати, всі чеки», – говорить Ганна Дубицька.

До того ж земельна ділянка приватизована, зауважує жінка. «І на моїй землі прокладено мої труби, які куплені мною, які оплачені мною, які підключені за мої кошти», – наголошує Ганна Дубицька.

Читати ще: «Ви там ніхто»: жителька Торчина не може замінити лічильник електроенергії

«У неї є своя куплена труба, і за цю ж трубу «Волиньгаз» каже: плати за те, що ми качаємо по твоїй же трубі газ», – говорить представник Ганни Дубицької Олександр Терлецький.

За транспортування, розповідає Ганна Євгенівна, їй нараховували щомісячно по 500 гривень. Пенсія в жінки – 2100 гривень. Спочатку, каже, платила, а згодом взялася вивчати чи не всі нормативно-правові документи газової сфери і з 2023 року перестала платити за транспортування блакитного палива. Тоді посипалися дзвінки від газовиків.

«Вони мені дзвонять кожен тиждень: «У вас заборгованість». Вони мене тероризують: «Ми вам відключимо газ. Ми на вас у суд подамо». Я вже сказала: подавайте», – говорить Ганна Дубицька.

Зрештою лучанка сама подала на «Волиньгаз» до суду, аби «довести, що вони це робили, грубо порушуючи і закони України, і Конституцію України».
Читати ще: Нацбанк прогнозує підвищення тарифів для населення на газ і опалення

На останнє судове засідання представники «Волиньгазу» не з’явилися.

Спершу газовики взагалі не визнавали позов жінки, інформує її представник Олександр Терлецький: «Але зараз подали окрему заяву про те, що вони відкликали свою вимогу про сплату заборгованості та просять закрити провадження у справі. А якщо ж вони відкликали вимогу, то значить, що вони визнають вимогу незаконною. Тому ми зверталися з позовом про визнання незаконним нарахування».

Читати ще: Умовний термін: волинянина засудили за крадіжку електроенергії

Де справедливість, розмірковує адвокат. Він пригадує, як свого часу Україна судилася з Росією у Стокгольмському арбітражі саме через плату за транспортування газу.

«Відображається політика подвійних стандартів: з однієї сторони держава визнає, що якщо моя труба, то маєш платити, а з другої сторони з населення, яке за свої ж кошти проводить газ, стягує плату за транспортування по своїх же трубах», – говорить Олександр Терлецький.

Як повідомляє «12 Канал», «Волиньгаз» скасував борг Ганни Дубицької на весь минулий рік – це близько 5000 гривень. Однак, за словами адвоката, на цьому справа не завершиться, адже через тривалий судовий процес його клієнтка втратила пільги та субсидії, які тепер має намір відшкодувати за рахунок газовиків.

Засідання перенесли, щоб почути позицію представників «Волиньгазу». Слухання продовжать 15 серпня в Луцькому міськрайонному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus