USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Воює і з Росією, і з лейкозом доньки: лучанин зі сталевої сотки просить про допомогу

Сьогодні 13:40
Молодшій доньці воїна волинської сотки поставили страшний діагноз. Жінці потрібна пересадка кісткового мозку. Вартість операції – 1,2 мільйона гривень. Нині захисник просить усіх небайдужих допомогти врятувати його доньку, яка сама виховує п’ятирічну дівчинку з ДЦП.

Надіслати кілька гривень на операцію – це найменше, що ми можемо зробити у вдячність військовому Віктору Мельничуку, який у свої 55 років боронить країну. Номер картки: 5168 7521 0130 4981. Про це йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Доньці Віктора – 26-річній Катерині – діагностували лейкоз у вересні минулого року. Вона сама виховує п’ятирічну Богданку. Дівчинка з’явилася на світ недоношеною – з повною глухотою; має ДЦП з народження. Родина досі бореться за її здоров’я.

«Воюєш і з агресором, і з її хворобою. Я мушу виконати свій обов’язок як чоловік, батько і дідусь, щоб за них заступитися», – наголошує Віктор Мельничук.

На передову він пішов добровольцем у перший день великої війни.

«Побачив по телевізору все, що робиться. Маленька онучка прокинулася, я подивився на її сонні оченята й зрозумів, що потрібно підніматися та йти у військкомат. Увечері приїхав у формі. Всі були в шоці, що я вже військовий», – пригадує Віктор Мельничук.

Про недугу доньки дізнався на фронті. Тоді він був на Лиманському напрямку.

«У мене була дуже велика втома. Були синці по шкірі. Я здала аналізи і в приватних клініках, і в державних. Усі показали дуже високий рівень лейкоцитів. Сказали звернутися до гематолога, тому що є підозра на онко. Гематолог направив далі на аналізи. Підтвердився гострий мієлоїдний лейкоз», – розповідає Катерина.

Після складних хіміотерапій вона домоглася ремісії. Все було добре, поки не прийшли результати планових аналізів – стався кістковий рецидив. Віктор тоді був на фронті, тож із цією страшною звісткою дівчина вирішила зачекати. Сказала тату, коли усвідомила, що її життя – на волосині.

«Це моя дитина… Головне – щоб вона була здорова. Донька і онука – ось заради кого потрібно жити», – ледь стримує сльози Віктор.

Він єдиний чоловік у сім’ї. Старший зять помер, менший – батько Богданки – відповідальність за родину не взяв.
Читати ще: Держава повністю відбудує дитячу лікарню «Охматдит». Постраждалим родинам із дітьми виділять допомогу

На порятунок Катерини треба 1,2 мільйона гривень. Таких грошей у Мельничуків немає, тому вони просять допомоги в небайдужих.

«Зараз мене направляють за кордон для лікування, а потім – для пересадки кісткового мозку. Щоб повноцінно жити і виховувати доньку, мені потрібно робити пересадку кісткового. Це вже дасть 100%, що я буду здоровою до кінця життя», – розповідає Катерина.

Половина необхідної суми в Мельничуків є. Ці гроші зібрали побратими Віктора.

«Допомогли хлопці. Я підійшов до нашого командира бригади, розповів про ситуацію, то він відразу відгукнувся», – дякує Віктор Мельничук.

Зволікати з операцією не можна. Бо чим далі, тим менше в Катерини шансів.

«Із кожним днем гірше. Здоров’я не те. Ходити не можу. Важко, але будемо надіятися, що все буде добре, що вилікуюся і буду жити заради донечки», – сподівається Катерина.

У польській клініці її вже чекають. Найбільше Катерина переймається не за себе, а за доньку. З собою взяти дівчинку вона не може, а довгих розлук у них досі не було.

«Серце розривається, душа розривається. Дуже боляче», – плаче Катерина.

Допомогти врятувати маму маленької Богданки, доньку військового, який третій рік боронить Україну на фронті, може кожен із нас. Переказати кошти потрібно на картку захисника: 5168 7521 0130 4981 (Віктор Олексійович Мельничук).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus