USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Держава повністю відбудує дитячу лікарню «Охматдит». Постраждалим родинам із дітьми виділять допомогу

9 Липня 2024 16:04
Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що держава повністю відбудує дитячу лікарню «Охматдит», куди 8 липня влучила російська ракета.

Роботи починають уже зараз. З резервного фонду державного бюджету спрямують 100 мільйонів гривень на першочерговий ремонт. Далі фінансування збільшуватимуть у міру того, як підготують проєкт відбудови лікарні.

Маленьких пацієнтів та лікарів із пошкоджених корпусів «Охматдиту» переведуть до Київських обласних клінічних лікарень № 1 та № 2.

Читати ще: Російська ракета була запрограмована саме на удар по «Охматдиту», – ЗМІ

Шмигаль наголосив, що кожній родині з дітьми, яка постраждала від учорашньої ракетної атаки, разом з ЮНІСЕФ виділять допомогу — 10 800 гривень на кожного члена родини.

Крім того, на відновлення лікарні підуть кошти, зібрані через платформу United24. Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 мільйонів гривень, тож зараз нова мета — 300 мільйонів. Шмигаль подякував усім, хто долучився до ліквідації наслідків російського удару по лікарні.

Читати ще: Польща та Німеччина заявили про готовність прийняти дітей з Охматдиту

У понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Станом на ранок 9 липня відомо про 38 загиблих, серед них – четверо дітей, та 170 постраждалих. У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит». Зруйновані два поверхи корпусу лікарні площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus