USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.55

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Люблінським медичним університетом

Сьогодні 17:15
Підписано партнерську угоду між ВНУ імені Лесі Українки та Люблінським медичним університетом щодо реалізації проєкту «Мости здоров’я: створення транскордонної телемедичної діагностичної та терапевтичної платформи для лікарів і пацієнтів».

Ця співпраця здійснюється в межах програми Interreg NEXT Польща–Україна 2021–2027. Договір підписали ректори обох ЗВО – Анатолій Цьось і Войцех Залуска, повідомили у ВНУ.

Проєкт належить до пріоритету «Здоров’я» програми Interreg NEXT Польща–Україна 2021–2027 та буде реалізований до 31 липня 2026 року. Його учасники – Люблінський медичний університет, Університетська клінічна лікарня № 1 у Любліні, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Волинська обласна клінічна лікарня.
Мета проєкту – забезпечення рівного доступу до медичної допомоги, підтримка стійкості систем охорони здоров’я, зокрема первинної медичної допомоги, а також сприяння переходу від інституційного догляду до догляду в сім’ї та громаді.

Читати ще: Erasmus+: студентам ВНУ розповіли про переваги участі у міжнародній освітній програмі

Під час виконання проєкту буде створено платформу для покращення якості охорони здоров’я та зменшення нерівності у доступі до сучасної діагностики й ефективного лікування пацієнтів із регіонів Люблінського воєводства, Львівської та Волинської областей.

Завдання проєкту:

– підвищення якості діагностичних і лікувальних послуг;

– збільшення використання цифрових інструментів у сфері охорони здоров’я;

– підвищення рівня знань, навичок і кваліфікації польських та українських науковців і медичного персоналу лікарень у сфері охорони здоров’я в межах чотирьох спеціалізацій: дерматоонкологія/дерматологія, хірургія, офтальмологія та анестезіологія.

Ці угоди стануть важливим кроком у розвитку медичного факультету. Вони сприятимуть професійному зростанню студентів, надаючи їм можливість розширювати свої практичні та теоретичні знання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus