USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Erasmus+: студентам ВНУ розповіли про переваги участі у міжнародній освітній програмі

Сьогодні 13:12
15 жовтня в межах загальноєвропейської ініціативи ErasmusDays, яка триває з 11 до 19 жовтня, у ВНУ імені Лесі Українки відбувся інформаційний захід, що став справжнім путівником у світ міжнародної академічної мобільності.

Про е повідомили на сайті вишу.

Фахівці відділу міжнародних зв’язків Юлія Міщук та Анна Романюк ознайомили студентів із широким спектром напрямів роботи свого відділу: від координації міжнародної співпраці та супроводу іноземних студентів до реалізації програм обміну, які можуть стати ключем до нових горизонтів для кожного студента.

Центральною темою заходу стала програма Erasmus+ – ініціатива Європейського Союзу, яка вже багато років відчиняє двері у світ міжнародної освіти, молодіжних проєктів й ініціатив. Студенти дізналися, що ця програма – це не просто можливість навчатися за кордоном, а й шанс долучитися до глобальної спільноти однодумців, розширити свій світогляд і здобути неоціненний досвід.
Читати ще: ВНУ визнали найкращим закладом програми «Ти як?» у сфері освіти

Особливу увагу було приділено партнерській мережі ВНУ імені Лесі Українки: від польських ЗВО у Гданську та Варшаві до німецьких у Саарланді та Хемнітці, від литовського Клайпедського колегіуму до іспанського університету Кастілья-ла-Манча.

Кожен студент, незалежно від спеціальності, може знайти програму, яка відповідає його академічним й особистим інтересам.
Анна та Юлія докладно розповіли про процес подання заявки на участь у програмі. Студенти отримали чітке розуміння кожного етапу: від першого кроку (подання кандидатури в деканаті) до фінального етапу (оформлення візових документів). Особливо цінними були поради щодо підготовки до співбесіди та формування мотиваційної частини заявки.

Читати ще: Вперше в історії ВНУ і ЛНТУ підписали меморандум про співпрацю

Однак справжньою родзинкою заходу стали живі історії студентів, які вже встигли скористатися можливостями Erasmus+.
Анна Климовець, четвертокурсниця факультету міжнародних відносин, розповіла про свій досвід здійснення індивідуальної короткострокової мобільності (проєкт у Копенгагені в Данії) та довгострокової (навчання в Поморському університеті у Слупську в Польщі).

Аліна Музичук, студентка шостого курсу факультету психології, виступила перед аудиторією, поділившись приємними відкриттями під час перебування в Гданському університеті (Польща). Особливу увагу вона звернула на неоціненний досвід міжкультурного спілкування та дружні зв’язки, які завела зі здобувачами з різних куточків світу.

Читати ще: Студентки з Луцька побували в Польщі в рамках проєкту Erasmus+ «a (dancing) step into the future»

Ці виступи стали, безперечно, найцікавішою частиною всього заходу. Студентки розповідали не лише про академічні аспекти навчання, а й про те, як зміна звичного способу життя та вихід із зони комфорту кардинально змінили їхнє уявлення про освіту загалом. Вони поділилися, наскільки ефективно тепер використовують здобутий досвід, повернувшись до навчання у ВНУ імені Лесі Українки.
Їхні розповіді про подолані виклики та здобуті перемоги продемонстрували, що міжнародна академічна мобільність – це не щось недосяжне, а реальна можливість для кожного студента університету.

Завершуючи захід, представники відділу міжнародних зв’язків підкреслили свою готовність підтримати здобувачів на шляху до міжнародного досвіду. Вони закликали не боятися труднощів і сміливо крокувати назустріч новим можливостям, які відкриває Erasmus+.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus