USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Військова поліція Польщі патрулюватиме кордон із Білоруссю

9 Червня 2024 17:19
Протягом найближчих днів працівники військової поліції Польщі почнуть спільно з прикордонниками патрулювати кордон з Білоруссю.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

«Рішення про посилення кордону військовою поліцією є пропозицією командира цього формування», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що полковник Томаш Кайзер мав запропонувати цю ініціативу віцепрем’єру та главі Міноборони Владиславу Косіняку-Камишу. Про такий крок поінформований і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Як повідомлялося, на кордоні Білорусі та Польщі зростає напруга на тлі збільшення кількості мігрантів, які намагаються потрапити на територію ЄС.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу. Це стало відповіддю на штучне створення Білоруссю та Росією міграційного тиску.

Читати ще: Польща до 2028 року побудує майже 700 кілометрів фортифікацій на кордоні з Росією і Білоруссю

До 2028 року у межах масштабної програми «Щит Схід» Польща побудує на кордоні з Росією і Білоруссю укріплення, системи виявлення й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus