USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Венеція планує подвоїти туристичний податок

21 Липня 2024 23:02
Венеція планує подвоїти щоденний туристичний податок після його успішного літнього тестування.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ.

За 29 днів влітку, за даними влади міста, податок у розмірі 5 євро був сплачений 485 062 рази, що принесло близько 2,4 млн євро. Цифри включали також паперові квитки, за якими щодня здійснювалося близько 1 000 відвідин міста.

Протягом випробувального періоду італійці становили 60% відвідувачів Венеції, за ними йшли громадяни США, Німеччини та Франції – від 6,5% до 4% від загальної кількості.

Після випробування міська влада припустила, що наступного року податок буде продовжено і подвоєно до 10 євро принаймні в деякі дні. Остаточне рішення про подальші дії буде ухвалено восени, після повного аналізу даних.

Читати ще: У Венеції обмежили чисельність туристичних груп і заборонили гучномовці

Мер Луїджі Бругнаро заявив, що місто розгляне можливість коригування збору незалежно від того, сплачується він заздалегідь чи ні.

Саме тестування тривало з 25 квітня по 14 липня і застосовувалося до одноденних мандрівників. Відвідувачі, які не зупиняються в житлі в місті, повинні були завантажити QR-код, який підтверджував би, що вони сплатили податок.

Чиновники заявили, що сплата податку займає в середньому дві хвилини.

Гості готелів, які вже сплачують податок на проживання, були звільнені від нього, як і мешканці регіону Венето, відвідувачі віком до 14 років, а також ті, хто приїжджає до родичів.

Чиновники проводили вибіркові перевірки людей з 8.30 до 16.00, порушникам загрожував штраф від 50 до 300 євро. Поза періодом з 8:30 до 16:00 доступ був вільним.

У такий спосіб Венеція бореться з надмірним туризмом: за оцінками, місто щорічно відвідують до 30 мільйонів туристів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus