USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Велика Британія надасть Україні допомогу на понад $780 млн

Сьогодні 20:04
Велика Британія оголосила про намір надати Україні допомогу щонайменше на 600 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 780 млн доларів).

Про це заявив міністр закордонних справ Девід Леммі під час свого першого візиту до Києва 11 вересня, йдеться на сайті британського уряду, пише Громадське.

Допомога містить 242 млн фунтів стерлінгів (близько 314 млн доларів), оголошених на 2024-2025 роки для негайних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також для підтримки реформ, відновлення та реконструкції.

Ще 484 млн доларів підуть як гарантія для кредиту від Світового банку, щоб зміцнити економічну стабільність України до кінця року. Ці кошти підтримуватимуть життєво важливі державні послуги, включно з утриманням шкіл і лікарень, оплату праці державних службовців і фінансування пенсій.

Читати ще: Британія запровадила санкції проти Повітряно-космічних сил РФ та проти Ірану

Гарантія кредиту від Світового банку є другим траншем з пакета допомоги на 3 мільярди доларів, який Велика Британія зобов’язалася виділити на Конференції з відновлення України в Лондоні у 2023 році.

«Разом зі Сполученими Штатами ми прагнемо дати Україні те, що їй потрібно, щоб протистояти незаконному вторгненню росії. Їхня боротьба за свободу, свободу та демократію є також боротьбою за британську безпеку, європейську та глобальну безпеку», – зазначив Леммі.

Водночас міністр оборони Великої Британії Джон Гіллі підтвердив, що Лондон зобов’язався збільшити та прискорити надання військової підтримки Україні, оголошену у квітні.

В Україну вже доставили ракети ППО, обладнання для винищувачів F16, самохідні гармати AS90 та запасні стволи, військові катери, морські гармати.

За його словами, сотні додаткових ракет ППО, десятки тисяч додаткових артилерійських боєприпасів і більше бронетехніки будуть доставлені в Україну до кінця року.

«На другий день нашого перебування на посаді я пообіцяв президенту Зеленському, що ми прискоримо постачання військової допомоги – і ми виконуємо це зобов’язання», – наголосив Гіллі.

З лютого 2022 року Велика Британія надала Україні 695 млн фунтів стерлінгів (904 млн доларів) на двосторонню невійськову підтримку, а також 2,5 млрд доларів на фіскальну підтримку (кредитні гарантії), яка до 2027 року зросте до 5 млрд доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus