USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

В Україні з'явиться новий інклюзивний вагон

Сьогодні 10:34
АТ «Укрзалізниця» створить унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів, які користуються колісним кріслом.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Зазначається, що проєкт вагона презентували 30 серпня 2024 року ветеранам, медичним хабам, громадським організаціям.

«Ми презентуємо новий проєкт – унікальний вагон, який дозволить перевозити групи людей на кріслах колісних на реабілітацію, відпочинок, змагання або просто подорожувати. Повністю його обладнаємо на власних потужностях компанії. Перший такий вагон плануємо випустити наступного року», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.
Читати ще: «Укрзалізниця» запустила дитячий купейний вагон

Передбачено, що у вагоні буде чотири окремі купе, у кожному з яких зможуть зручно подорожувати дві людини на колісних кріслах та їх супроводжуючі. Проєктування та виготовлення цього вагона буде відбуватись спільно з громадськими організаціями та людьми, які ним користуватимуться.
В УЗ зазначили, що в купе цього вагона встановлять два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло.
Читати ще: «Укрзалізниця» розширює перелік поїздів, на які доступне пріоритетне бронювання для військових

Крім того, передбачено пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв’язку. Вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на колісному кріслі. Тамбур, вхідна група та інший простір матиме параметри для зручного пересування.

У компанії повідомили, що існує вже 50 вагонів, які мають купе для перевезення людей на колісних кріслах та інші зручності для комфортної подорожі.

Зауважимо, жіночими вагонами та купе, які запровадила Укрзалізниця, скористалися вже 192 тис. пасажирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus