USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

В Окольному замку презентували виставку робіт, присвячених історії Луцька

13 Вересня 2024 23:27
У музейному просторі «Окольний замок» в Луцьку відкрилася виставка робіт студентів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського під назвою «Краяни»: мистецтво через призму історії».

З дебютом художників-початківців привітали перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук і директор освітнього закладу Тарас Войтович, повідомили у Волинській облраді.

В експозиції представлені графічні роботи, на яких зображено неповторний архітектурний ансамбль Луцька, його історичні місця та сучасні краєвиди. Крім того студенти презентували і роботи в жанрі автопортрету, де приміряли на себе історичні образи мешканців краю через призму відомих творів українського портретного живопису минулих століть.

Ділячись враженнями, перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зауважив, що власне прочитання теми, пошук та розуміння образного портрету в мистецтві через призму історії та втілені образи надзвичайно гармонізують саме тут – в Окольному замку.

Читати ще: «Луцьк як натхнення»: у художньому музеї – виставка, присвячена місту 1930-1960-х років. Фото

«Я вражений неймовірним талантом цих молодих людей. Вони щойно почали опановувати фах і вже презентували виставку своїх робіт. Заслуговує на повагу і тематика доробку. У ньому відображена ціла епоха волинської історії – є образи селянок, містянок, шляхтянок, козачок. Дякую авторам за чудові роботи, які надихають та зачаровують. Впевнений, ми будемо пишатися нашими майстрами образотворчого мистецтва, бо на них очікує заслужена слава не лише в Україні, а й в усьому світі», - переконаний Юрій Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus