USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

В око потрапив бур'ян: 17-річний волинянин опинився у лікарні після збору картоплі

24 Вересня 2024 14:42
17-річний Михайло з села Звірів Луцького району їхав на возі – допомагав батькам возити картоплю. Проїжджаючи повз бур’яни, зачепив їх і частинки потрапили в ліве око. Спочатку хлопець не надав цьому значення та продовжив займатися своїми справами. За деякий час око дуже подразнилося, тож Михайло з батьками приїхав до Волинської обласної дитячої клінічної лікарні.

Під час огляду з ока вилучили 2 сторонніх тіла та призначили лікування. Спочатку від госпіталізації батьки Михайла відмовилися, проте до ранку стан хлопця погіршився і уникнути перебування в стаціонарі не вдалося, повідомляють у лікарні.

«Зараз почуваюся краще – око не червоне, набряк зменшився, бачу добре. Після травми я погано бачив лівим оком. Зараз все в порядку, у лікарні — четвертий день», — каже Михайло.

Читати ще: Арахіс у легенях, магніти в стравоході та опіки від побутової хімії: волинські лікарі розповіли, із чим до них привозять маленьких пацієнтів

Як розповіла лікарка-офтальмологиня Любов Жук, Михайло із батьками звернувся до лікарні орієнтовно через 5 годин після прикрого випадку. Оскільки стороннє тіло в оці створює сильний дискомфорт, то хлопець натер його руками, що і спричинило травмування рогівки.
Офтальмологи наголошують: якщо в око дитини потрапило стороннє тіло (або є така підозра), важливо якнайшвидше звернутися за медичною допомогою, не вичікуючи та не займаючись самолікуванням

Намагатись видаляти сторонні тіла самостійно протипоказано

Оскільки стороннє тіло в оці спричиняє значний дискомфорт, біль і світлочутливість, необхідно накласти на око чисту пов’язку та, не зволікаючи, доправити дитину до медзакладу.

Стороннє тіло під повікою пошкоджує рогівку, може розпочатися запальний процес, а далі – виразка, перфорація рогівки. Такі стани можуть мати вкрай важкі наслідки аж до втрати зору чи навіть ока.

Профілактикою травмування очей є обережність. Однак не варто забувати про захисні окуляри, коли, до прикладу, підлітки працюють із металом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus