USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

В Африці оголосили надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп

13 Серпня 2024 23:18
Через швидке поширення віспи мавп країнами Африки на материку була оголошена надзвичайна ситуація у сфері охорони здоровʼя.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на заяву Африканського центру контролю й профілактики захворювань.

«У вівторок верховний орган у сфері охорони здоровʼя в Африці оголосив «надзвичайну ситуацію для континентальної безпеки» через спалах віспи мавп, що поширилася з Демократичної Республіки Конго до сусідніх країн», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що спалах у Конго розпочався із ендемічного штаму Clade I. «Однак новий штам Clade Ib, схоже, легше поширюється через звичайний близький контакт, особливо серед дітей», – стверджує Reuters.

Читати ще: В Україні з липня вшестеро зросла захворюваність на COVID-19

За даними Африканського центру контролю й профілактики захворювань, цього року на материку вже було виявлено більше як 15 тисяч випадків інфікування віспою мавп й 461 смерть від хвороби, що на 160% більше, ніж минулого року.

Як відомо, віспа мавп поширюється через близький контакт та викликає подібні на грип симптоми й гнійні виразки на шкірі. Хоча у більшості випадків хвороба перебігає не важко, іноді вона може стати летальною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus