USD 41.60 41.87
  • USD 41.60 41.87
  • EUR 41.50 41.87
  • PLN 10.50 10.70

Уряд постановив забронювати лише половину рятувальників, – нардеп

5 Червня 2024 15:36
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає бронювання, зокрема, працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій в обсягах не більше 50%.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко з посиланням на постанову.

Окрім рятувальників, уряд обмежив бронювання співробітників Нацполіції, органів прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органів досудового розслідування. Їх також можна забронювати до 50%.

Раніше понад 25 тисяч підписів набрала петиція до Кабміну із закликом забезпечити бронювання від мобілізації для усього особового складу ДСНС. Така ж петиція щодо співробітників Нацполіції потрібних голосів не зібрала.

Читати ще: Поліцейські і рятувальники повинні мати бронь від мобілізації, – нардеп

Зазначимо, що закон про мобілізацію, який підписав президент Володимир Зеленський, визначає право на бронювання, зокрема, для держслужбовців категорій «А», «Б» і «В», а також не більше ніж 50% військовозобов’язаних в органах місцевого самоврядування.

Крім того, відстрочку зможуть отримати:

– працівники Нацполіції, НАБУ, ДБР, прокуратури, БЕБ, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби України, Служби судової охорони судів і деяких інших органів правоохоронної системи;

– працівники підприємств, установ та організацій, які виконують мобілізаційні завдання;

– працівники критично важливих для забезпечення потреб війська та економіки чи населення підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus