USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Поліцейські і рятувальники повинні мати бронь від мобілізації, – нардеп

4 Червня 2024 13:59
Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга Народу" Федір Веніславський заявив, що Кабінет Міністрів невдовзі має затвердити постанову про бронювання від мобілізації поліцейських та працівників Державної служби надзвичайних ситуацій.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Так, як і поліцейські, рятувальники мають бути заброньовані на 100%. І це вже компетенції і відповідальності Кабінету Міністрів України… Я думаю, що рятувальники з точки зору законодавчого регулювання і з точки зору завдань, які вони виконують, забезпечують функціонування держави і порятунок людей. Тому я не думаю, що будуть якісь спроби їх мобілізувати", – зазначив він.

Читати ще: Кабмін хоче позбавити ДСНС броні від мобілізації, – нардеп

Також Веніславський додав, що в разі виникнення питання про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників, його можуть обговорити у комітеті, проте, за його словами, "загальна концепція національної безпеки та оборони охоплює діяльність і забезпечення правопорядку і безпеки громадян України, що забезпечується відповідними службами", тому люди цих професій мали б бути заброньованими.

Нагадаємо, Кабмін готує перелік спеціальностей та посад, які не підлягають призову до лав ЗСУ. Здебільшого це будуть працівники критичних галузей промисловості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ABC Показати IP 4 Червня 2024 14:25
ДСНС дійсно повинні мати бронь. Вони роблять важливу справу. А от навіщо в тилу стільки поліцейських? З України виїхало 10 млн населення, і рівень злочинності відповідно впав, але поліцейських навпаки стало більше, бо працевлаштовано ще й тих, хто перейшов із окупованих територій. Всі ці люди вміють користуватися зброєю, і після мінімальної підготовки могли би іти на передову. Ну, половина з них точно могла би. Але замість цього вони стоять на блокпостах на трасах через кожні 10 км і кошмарять водіїв. Ну і допомагають ТЦКашниками відловлювати кріпаків, то святе. Навіщо їх стільки в тилу?
Ірина до ABC Показати IP 4 Червня 2024 16:13
А трактористи, бухгалтери, водії, і т.д. по Вашому роблять не важливу справу? Повірте, в ДСНС, як і в поліції на одного нормального хлопця 145 безтолкових дармоїдів, які тільки сидять в кабінетах або кошмарять бізнес.
Світлана Показати IP 4 Червня 2024 14:26
Поліцейські повинні усі без винятку йти воювати, резерву в них море, і ротації будуть забезпеченні, а не сидять повідмазувалися, підрозділ Лють не рахується, оскільки більшість добровольці. Для чого утримувати їх, щоб грошики отримували з наших карманів, нехай відробляють, а ні звільняються з займаних посад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus