USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Уперше в Луцьку – Чемпіонат України з великого тенісу

5 Червня 2024 15:52
У Луцьку організували Чемпіонат України з великого тенісу. Уже в цю суботу мають оголосити переможців.

Владислава Шапка приїхала до Луцька на Чемпіонат України з великого тенісу. Таким видом спорту 14-річна дівчина займається вже 10 років, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

«Спочатку мене відвели на гімнастику, але мені сказали, що я не підходжу, тому батьки відвели мене на теніс. Мені сподобалося і я почала ходити», – говорить спортсменка.

Родом Владислава з Ірпеня. Через повномасштабну війну виїхала на Закарпаття.

«Спершу я взагалі не вірила. Потім о 12-й годині я почула вибухи, бо вони почали наступати в Гостомелі, а Гостомель дуже близько від Ірпеня, – пригадує дівчина. – Торік я їздила в Ірпінь на змагання. Я приїхала до свого будинку й не повірила, що це мій будинок. Прилетіло в хату сусіда і в нашу».

Повертатися додому, каже тенісистка, поки немає можливості, адже нормально тренуватися там ніде.

Читати ще: Волинська важкоатлетка стала чемпіонкою світу з жиму лежачи

Другий у житті Владислави чемпіонат проходить на базі Луцького тенісного клубу «Олімпія» – одного з небагатьох, де переселенці можуть займатися безплатно. Ба більше, це перший у Луцьку Чемпіонат України з великого тенісу за часів незалежності.

«Це знакова подія, до якої ми йшли 25 років. Раніше ми навіть не могли мріяти про Чемпіонат України з великого тенісу в Луцьку», – говорить співорганізатор чемпіонату Володимир Пащенко.

Окрім «Олімпії», змагання проходять ще на базі Adrenalin City. Загалом вони триватимуть п’ять днів.

На «Олімпії» переселенцям дають можливість тренуватися безкоштовно. Тут організували притулок. Також тут мають змогу безкоштовно займатися спортсмени з постраждалих від війни регіонів: Херсонщини, Миколаївщини, Харківщини, Одещини та інших.

«Дуже приємно, що з’являються нові горизонти для розвитку тенісу, нові бази, де ми можемо проводити такі турніри», – каже головний суддя Денис Стефоненко.
Читати ще: Побачили світ та вибороли медалі: четверо лучан – призери чемпіонату Європи з бойового джиу-джитсу

За першу ракетку України змагаються 85 юнаків і дівчат віком від 13 до 16 років. Ігри відбуваються щодня.

Чемпіонат України з великого тенісу організували завдяки сприянню Волинської обласної державної адміністрації і департаменту молоді та спорту Луцької міської ради. Також чемпіонат підтримав місцевий бізнес: ТМ «Лучан» і мережа «Сім23».

«Для дітей змагальний етап дуже важливий, тому що це той момент, коли вони використовують свої навички і показують майстерність, яку вкладають у роботу на тренувальному процесі. Якщо немає змагань, то тренувальний процес втрачає свою актуальність, свою місію», – коментує директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.

Частину вступних внесків учасників чемпіонату відправлять на підтримку ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юра Рабон Показати IP 5 Червня 2024 16:31
Володимир Пащенко.- і всі знають, що це жадібність, лицемірство і обман!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus