USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Побачили світ та вибороли медалі: четверо лучан – призери чемпіонату Європи з бойового джиу-джитсу

28 Травня 2024 21:42
Про українців знає увесь світ. Силу, мужність і волю до перемоги сьогодні демонструють не лише воїни, а й спортсмени на різних світових аренах. Не було рівних збірній України на чемпіонаті Європи з бойового джиу-джитсу, який нещодавно завершився в Іспанії.

У складі команди виступали четверо лучанМихайло Гордюк, Родіон Ціп, Данило Лащук та Андрій Штик. Кожному вдалося піднятися на п’єдестал пошани, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Вісім медалей, чотири з яких – золоті, одна – срібна, три – бронзові, привезли із чемпіонату Європи четверо луцьких борців, які змагалися за першість із бойового джиу-джитсу. Масштабний турнір зібрав понад 450 спортсменів із сімнадцяти країн.

Читати ще: Луцькі борчині представлять Україну на чемпіонаті світу

Як зізнаються хлопці, збірна України була однією з найчисельніших і найсильніших, тому в підсумку виборола перше командне місце. Михайло Гордюк виступав у категорії 65+ кілограмів, здобув перемоги в усіх поєдинках і став триразовим чемпіоном.

«У перший день була сутичка з представником Чехії, далі – з іспанцем. У другий день двічі бився із чехами, а в фіналі зустрічався знову зі спортсменом з Іспанії. Було важкувато, але не надто», – ділиться Михайло Гордюк.

Золото й срібло виборов Родіон Ціп. І хоча не всі поєдинки вдалося виграти, своїм досягненням задоволений.

«Першого дня програв поєдинок українцю, а в другий день здолав усіх. Дуже допомогло, що вмію заходити з-за спини на прийом із задушенням», – розповів спортсмен.

Як зізнаються хлопці, найскладнішими суперниками були саме українці. В усіх вікових категоріях вони складали основну конкуренцію.

Читати ще: Колеги у човні, сім'я – у житті: волинянин у парі з черкащанкою вибороли ліцензію на Паралімпійські ігри-2024

Радий за успіхи своїх спортсменів тренер Сергій Ковирнов. Хлопці тренуються в нього лише два роки і вже здобули багато перемог. Вважає, що такий успіх – завдяки поєднанню різних технік бойових мистецтв.

«Дуже якісно провели підготовку. Перед цим хлопці з вільної боротьби готувалися на змагання, були турніри з дзюдо, у ММА вони виступали неодноразово. Усе це загалом вплинуло на результат. Вони універсальні: вміють боротися і у партері, і в стійці. Тому гарно показали себе», – наголосив Сергій Ковирнов.

Тренер не міг поїхати разом з вихованцями через фінансову складову. Поїздка на змагання кожному обійшлась у 800 євро, які оплачували батьки. Саме цей чинник не дав можливості поїхати ще чотирьом спортсменам, які теж були відібрані до збірної України.

Читати ще: Луцький борець Євген Макаров виборов срібло на Чемпіонаті Європи з боротьби самбо. Фото

Втім поїздка включала не лише участь у чемпіонаті, але й подорож різними країнами та цікавий відпочинок для учасників збірної.

«Поїздку організували дуже якісно. Упродовж двох тижнів хлопці об’їздили кілька країн і відпочили. Спорт – це не лише тренування, а й подорожі, відкриття для себе світу. Не думаю, що хтось із них зміг би побачити стільки країн без змагань», – акцентував тренер.

«Ми були на різноманітних екскурсіях в Італії, Польщі, Франції, зокрема піднімалися на Ейфелеву вежу», – додали спортсмени Данило Лащук та Андрій Штик.

Хлопці дуже задоволені поїздкою. Мали змогу випробувати свої сили з різними спортсменами, показали чудові результати, вибороли багато медалей і побували в різних країнах. Сьогодні вони є гарним прикладом для новачків, які нещодавно розпочали тренування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus