USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Умовний термін: волинянина засудили за крадіжку електроенергії

12 Липня 2024 08:09
У Ковелі за викрадення електроенергії чоловік отримав умовний термін. Маючи доступ до лічильника приватного підприємства, він у лютому 2022 року самовільно під’єднав пристрій випромінювання електромагнітних полів. За майже два роки до березня 2024-го він завдав ПрАТ «Волиньобленерго» майнової шкоди на понад 430 тисяч гривень.

Ще під час досудового розслідування підозрюваний визнав свою вину і повністю відшкодував суму. Суд визнав чоловіка винним і призначив йому один рік випробувального терміну, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Крадіжки електроенергії – це неприпустимо і з погляду законності, і з погляду моральності та людяності. Дуже багато громадян узагалі не мають електроенергії на окупованих і деокупованих територіях. Так само тут багато громадян страждають. Це злочин. Крадіжка електроенергії карається відповідно до чинного законодавства. Поліція Волині лише за минулий рік розслідувала п’ять таких фактів. За одним із них обвинувальний акт уже направлено до суду. Такий злочин карається відповідно до статті 188-1 Кримінального кодексу України. За це загрожує позбавлення волі до трьох років», – прокоментувала речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Вона додала: «Наголошуємо громадянам, що будь-яке втручання в роботу лічильників, викрадення електроенергії буде каратися і буде присікатися, буде відкриватися кримінальне провадження».
Читати ще: У Ковелі пенсіонер вкрав електроенергії на понад 430 тисяч. Як покарали

Якщо ви не хочете стати головним героєм судового процесу, користуйтеся електроенергією на законних підставах. До того ж енергетики «Волиньобленерго» знають, де та яким чином шукати крадіжки електроенергії.

«Незважаючи на складність самих крадіжок, у нашого персоналу є достатні, зокрема технічні, засоби для їх виявлення. Усі крадії, повірте, будуть виявлені, буде складено акт про порушення і буде накладено штраф», – сказав комерційний директор ПрАТ «Волиньобленерго» Андрій Чуйко.

Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, негайно повідомте про це до коллцентру «Волиньобленерго» за номером: 0-800-21-01-31.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 12 Липня 2024 09:25
"самовільно під’єднав пристрій випромінювання електромагнітних полів" - нічого не зрозуміло, але дуже цікаво, планета також випромінює електромагнітні поля....
Анонім до Радувець Ларіса Показати IP 12 Липня 2024 10:55
Вкрай недосвідчений коментар. Не ганьбіться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus