USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.50 10.72

У Ковелі пенсіонер вкрав електроенергії на понад 430 тисяч. Як покарали

6 Липня 2024 23:31
Судили пенсіонера, який у Ковелі викрав електроенергії на понад 430 тисяч. Він відбувся роком умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

У лютому 2022 року Володимир В. самовільно підключив пристрій випромінювання електромагнітних полів, що дозволяв споживати електроенергію поза обліком. Пенсіонер приєднав такий прилад до лічильника, облаштованого у приміщенні ТзОВ «ТЦ Сієна», без відповідного дозволу.

Читати ще: Волинянина засудили на п’ять років за крадіжку дорогого віскі з ресторану

До 2 березня 2023 року чоловік незаконно спожив 77 949 кВт електроенергії, чим завдав ПрАТ «Волиньобленерго» збитків на понад 430 тисяч гривень.

Обвинувачений свою вину повністю визнав, просив суд суворо не карати його. Представник потерпілого в судове засідання не з’явився, матеріальних та моральних претензій до чоловіка не мав.

Читати ще: Не чув криків працівників магазину: судимого жителя Маріуполя на Волині спіймали на крадіжках

У підсумку Володимира В. визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 188-1 КК України. Йому призначили позбавлення волі на один рік, яке замінили роком випробувального строку. Крім того, з пенсіонера стягнули 10 тисяч за проведення експертиз під час розслідування.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Липня 2024 15:51
Пишіть вже ясніше, або взагалі не пишіть. Як це рандомний дід заліз в фірму і щось там почепив на лічильник? Який йому з цього зиск? Як так вийшло, що потерпілий не з'явився? Хто потерпілий? Якщо Волиньобленерго, то яким чином вони не мають до діда матеріальних претензій, якщо вкрадено було кучу електрики?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus