USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

«Укрзалізниця» запустила дитячий купейний вагон

Сьогодні 14:32
В Україні вперше в історії створено дитячий купейний вагон, який вирушить у свій перший рейс 8 серпня.

Про це повідомили у пресслужбі АТ «Українська залізниця».

Дитячий вагон курсуватиме в складі поїзда № 15/16 Харків – Ясіня, наразі на нього вже стартували продажі.

«Вагон оснащений таким чином, щоб найменшим пасажирам від 0 до 8 років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі. Дитячий вагон був спроєктований за ініціативи Укрзалізниці в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки уряду Бельгії», – йдеться у повідомленні.

За словами голови правління Укрзалізниці Євгена Лященка, унікальний вагон модернізовано в Україні – на Київському електровагоноремонтному заводі, роботи тривали близько пів року. У процесі модернізації вагон отримав низку сучасних рішень, які зроблять подорож батьків із дітьми більш комфортною: від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні.

Читати ще: «Укрзалізниця» збільшила кількість поїздів із жіночим купе

До кінця цього року планують запустити ще сім таких вагонів.

«Вже третій рік від початку повномасштабної війни родини з дітьми змушені набагато частіше їздити по всій країні. Завдяки цій інноваційній спільній з Укрзалізницею ініціативі та фінансовій підтримці Бельгії маленькі мандрівники в Україні зможуть використати час у подорожі для навчання через гру та отримати базову психосоціальну підтримку від працівників, коли і якщо це буде необхідно. Окрім того, дитячі вагони оснащені різноманітними розважально-пізнавальними матеріалами, аби наші діти мали можливість розвиватися за будь-яких умов», – розповів голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Квитки на цей вагон доступні для придбання винятково через мобільний застосунок Укрзалізниці, квиток коштуватиме так само, як купейні квитки аналогічного класу в тому ж поїзді. Вагон має маркування «Дитячий» у застосунку, щоб батьки, які подорожують з маленькими дітьми, могли обрати поїздку саме в цьому вагоні.

Читати ще: «Укрзалізниця» розширює перелік поїздів, на які доступне пріоритетне бронювання для військових

Окремо в Укрзалізниці нагадали, що діти до п’яти років включно подорожують поїздами безоплатно й не потребують окремого квитка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus