USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Українці за місяць ввезли енергозберігальних установок на пільгових умовах на 7 млрд грн

Сьогодні 06:48
З кінця липня цього року українці ввезли енергозберігальних установок із застосуванням пільг на загальну суму понад 7 млрд грн. Після знищення Росією української генерації попит на енергообладнання стрімко зріс.

Про це повідомили у Держмитслужбі.

За час дії пільг загальна вартість таких товарів, ввезених в Україну, склала 7,08 млрд грн. При цьому пільг зі сплати митних платежів надано на суму 1,47 млрд грн.

Читати ще: В Україні скасували податкові та митні збори для енергетичного обладнання

Найпоширенішими товарами, ввезеними зі звільненням від оподаткування, були акумулятори та електрогенераторні установки. Їх імпортували у кількості майже 120 тис. та понад 1,8 тис. одиниць відповідно. При цьому податкове навантаження на них під час імпорту було зменшено на суму близько 760 млн грн.

Водночас пільги на інше обладнання та комплектуючі, необхідні для відновлення енергетичної інфраструктури, які підпадають під дію вищезгаданих Законів, склали понад 708 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus