USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

В Україні скасували податкові та митні збори для енергетичного обладнання

Сьогодні 21:06
Верховна Рада прийняла в цілому законопроекти № 11258 та № 11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва в та/або ремонту машин механізованого розмінування.

Про це повідомляє УНІАН.

Народний депутат Ярослав Железняк зазначив, що ухвалені законопроекти містять також правки про звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики:

- електрогенераторне обладнання;

- обладнання для вітро- та сонячної генерації;

- акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

Крім цього, звільнено від оподаткування обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.

Читати ще: Рада скасувала переведення годинників на зимовий чи літній час

«Також за ініціативою волонтерів, до переліку пільг додані: тактичні навушники спеціального військового призначення для наших військових», – додав нардеп.

Звільнення військового обладнання та техніки від податків та мита

У липні 2023 року Верховна Рада прийняла два закони, завдяки яким звільнила від сплати мита та податку на додану вартість оптичні пристрої та антидронові рушниці.

У травні того ж року парламент ухвалив два законопроєкти, які суттєво полегшили роботу для виробників дронів. Вони передбачали звільнення на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових БПЛА, що ввозяться підприємствами для власної виробничої діяльності з виробництва та ремонту БПЛА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus