USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Українці у Швейцарії зможуть здати зразки ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Сьогодні 16:32
Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти до 10 вересня цього року збиратиме зразки ДНК в українців у Швейцарії, чиї родичі зникли безвісти внаслідок війни.

Про це повідомляє Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Міністерства внутрішніх справ.

«У взаємодії з Головним слідчим управлінням Національної поліції України та Секретаріатом Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (ІСМP, International Commission on Missing Persons) планує провести кампанію зі збору референтних (ДНК) зразків у вересні 2024 року у Швейцарії», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: У ЗСУ створять єдину службу патронації сімей загиблих, зниклих безвісти і полонених військових

Як зазначили у МВС, якщо у родині громадянина є особа, що зникла безвісти у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації в Україні, людина може надати свої референтні (ДНК) зразки МКЗБ.

«Для запису на відбір ДНК зразків просимо залишити інформацію про особу, яка зникла безвісти, за посиланням або надавши відповідну інформацію за телефоном МКЗБ в Україні +38(068)791-00-00 (доступні також месенджери Telegram, Viber, Whatsapp)», – зазначається в повідомленні.

Як повідомляли, Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти упродовж літа збиратиме зразки ДНК в українців за кордоном у восьми країнах – Молдові, Румунії, Болгарії, Угорщині, Франції, Люксембурзі, Бельгії, Нідерландах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus