USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Український криголам «Ноосфера» завершив третій антарктичний сезон. Фото

10 Травня 2024 00:32
Український криголам «Ноосфера» завершив антарктичний сезон і 8 травня пришвартувався в порту Кейптауна (ПАР). Це був найдовший сезон судна з найбільшою науковою програмою.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Він почався 17 листопада 2023 року. За цей час криголам побував у порту Пунта-Аренас (Чилі) та на островах Кінг-Джордж (польська станція «Арцтовський») і Галіндез (українська станція «Академік Вернадський»). Криголам возив вантажі експедицій, провів низку досліджень і зібрав зразки морської фауни та геології.

Читати ще: Українські полярники провели дослідження, яке «розкаже» історію Землі за останні 20 тисяч років

Як і минулого разу, нинішня експедиція «Ноосфери» була спільною українсько-польською і частково фінансувалася Польською антарктичною програмою.

Читати ще: Українські дослідники виявили поблизу станції «Академік Вернадський» новий вид рослин

«Ноосфера» стоятиме в порту Кейптауну до наступного сезону. В Україну криголам повернеться тільки після закінчення війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus