USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Показник лічильника зріс на тисячу кубів після перевірки: жителька Володимира судиться з газовиками за борги

20 Травня 2024 06:45
Впустила перевірити лічильник на газ, а опинилася у величезних боргах. З такою ситуацією зіштовхнулася жителька міста Володимир Олена Павлушенко. Як зазначає, після візиту контролера показник на її газовому лічильнику виріс на тисячу кубів.

Волинянка впевнена, що інспекторка змінила пломбу на лічильнику, чим спричинила такі наслідки. Не довго думаючи, жінка звернулася до поліції, проте там їй не допомогли, тож пішла до суду, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мешканка Володимира розповідає: зіштовхнулася з недобросовісною роботою «Волиньгазу» та влізла у величезні борги. Каже, що кілька років тому змінила лічильник. Через деякий час прийшла контролерка, щоб зняти фактичні показники газу. Нічого не підозрюючи, вона впустила перевіряльницю, а після візиту помітила, що показник на лічильнику зовсім не збігається з тим, що був.

«Я пустила контролерку до лічильника й залишила біля нього. Лічильник був новим, показував 600 кубів. Після того, як вона пішла, стало 1600 кубів. Щоб змінилися показники, треба розпломбувати лічильник, а він був запломбованим під час встановлення», – зазначила Олена Павлушенко.

Читати ще: Хотіли стягнути борг за доставку газу: суд відхилив позов проти волинянки

Обурена панянка звернулася до поліції, але там їй нічим не допомогли. Тому прийняла рішення йти до суду. Суд першої інстанції виніс рішення не на користь жінки, проте здаватися вона не збиралася. Справа потрапила до Волинського апеляційного суду.

У суді жінка зауважила, що помічала завищені платіжки, але сплачувала їх. Пізніше прийшла у «Волиньгаз» із проханням надати документ про перерахунок.

«Кажу: дайте мені розрахунок. У мене не сходяться показники. На це в мене попросили фото лічильника, яке надала. Але замість того, щоби перерахувати, вони сфабрикували новий документ», – зазначила Олена Павлушенко, показавши папери судді.

Раніше журналісти вже розповідали історію пані Олени та ходили до приміщення «Волиньгазу». Там жінці сказали: її проблема полягає в тому, що вона не правильно подавала показники.

Читати ще: Волинянин провів підпільний газопровід поза лічильником

У суді присутній представник від «Волиньгазу» – юрист Володимир Каліщук. Він запевнив: така ситуація склалася через те, що показники не були подані до газової компанії. Тож керувалися середнім показником за місяць, через що виходили такі суми.

Колегія суддів, вислухавши обидві сторони, оголосила перерву. Яке рішення винесе апеляційний суд – поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus