USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Росія вперше атакувала розподільні підстанції касетними боєприпасами

Сьогодні 15:49
Під час масованої атаки 26 серпня Росія вперше випустила десятки ракет із касетними боєприпасами по українських електропідстанціях.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час панельної дискусії в межах форуму «Україна 2024. Незалежність», передає кореспондент Укрінформу.

«Вчора, до речі, відбулися перші атаки ракетами з касетними боєприпасами, ними атакували наші розподільні підстанції. Це були десятки ракет, якими атакували підстанції», – сказав він.

Водночас, за словами прем’єра, «ми з десятків ударів вчора втратили дуже невелику кількість нашого обладнання завдяки першому і другому рівню захисту».

Шмигаль додав, що раніше Росія використовувала для ударів по об’єктах розподілу електроенергії дрони. За його словами, «ударів ракет не було, оскільки це економічно для ворога було недоцільним».

Читати ще: У Луцьку внаслідок атаки росіян загинув 83-річний чоловік

Як повідомляли, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули 7 людей і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об’єктів енергетики.

Фото ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus