USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Ухилення від призову і виїзд чоловіків за кордон: скільки в Луцькому районі зафіксовано правопорушень

Сьогодні 19:19
Луцька окружна прокуратура покращила роботу з виявлення та скерування до суду кримінальних правопорушень щодо ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Передано до суду обвинувальних актів у 32 кримінальних провадженнях (проти 16 за аналогічний період минулого року), ще розслідується 96 таких проваджень.

Про це йшлося 28 серпня на сесії міськради.

Як інформував в. о. керівника Луцької окружної прокуратури Олександр Олішкевич, активізовано роботу і щодо виявлення та розслідування злочинів, пов’язаних із незаконним переправленням осіб через державний кордон. Окружна прокуратура постійно аналізує інформацію про чоловіків, які здійснюють виїзд за кордон в умовах режиму воєнного стану.

Читати ще: У Луцькому районі виріс рівень злочинності. Які найбільш поширені правопорушення

У І півріччі 2024 року окружна прокуратура скеровала до суду обвинувальні акти у трьох кримінальних провадженнях вказаної категорії. Наприкінці березня прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно трьох осіб, які у 2023 році сприяли незаконному переправленню громадян України через державний кордон шляхом надання транспортних засобів та включення їх як водіїв до інформаційної системи «Шлях».

Читати ще: Вносив у «Шлях» як своїх водіїв: перевізник з Волині допоміг незаконно виїхати в ЄС 17 чоловікам

Наприкінці квітня до суду було скеровано обвинувальний акт відносно двох осіб, які в період травня-липня 2023 року шляхом пособництва в підробленні документів організували незаконне переправлення військовозобов’язаних громадян України через державний кордон.

Читати ще: Вніс до системи «Шлях» 21 чоловіка: підприємця з Волині, який переправляв за кордон військовозобов’язаних, покарали умовно

Влітку направлено до суду обвинувальний акт відносно особи, яка сприяла наданням засобів та усуненням перешкод у незаконному переправленні 22 військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон шляхом включення їх до системи «Шлях» як водіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бийжидівспасайукраїн Показати IP Сьогодні 19:35
А за яким законом заборонено виїжати ???? Українці ви тупі чи недорозвинені вас дурять тримають як скот в загоні а ви ведетеся як вівці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus