USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

У США ув’язнили чоловіка, який першим увірвався до Капітолія під час штурму у 2021 році

Сьогодні 08:44
Американський суд виніс вирок першому учаснику, який увірвався до будівлі Конгресу США у Вашингтоні 6 січня 2021 року, намагаючись зупинити процес офіційної сертифікації результатів президентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що 47-річний Майкл Спаркс отримав 53 місяців позбавлення волі, а також оштрафував чоловіка на 2 000 доларів.

Прокуратура вимагала для нього 57 місяців ув’язнення.
Під час судового розгляду в березні цього року Спаркс уже був визнаний винним у порушенні громадського правопорядку, хуліганстві та інших пов’язаних звинуваченнях.

На слуханні щодо винесення йому вироку Спаркс сказав судді, що він досі вірить у фальшиву теорію змови про те, що «у експрезидента Дональда Трампа вкрали перемогу на виборах 2020 року».

«Я не думаю, що ви усвідомлюєте всю серйозність того, що сталося того дня, і, відверто кажучи, всю серйозність того, що ви зробили», – відповів йому федеральний суддя Тімоті Келлі.

Спаркс, одягнений у бронежилет, увірвався до Капітолія через розбите вікно та стрибнув на підлогу незабаром після 14.00 години за місцевим часом 6 січня 2021 року після того, як Дональд Трамп виступив перед натовпом у Вашингтоні, округ Колумбії.

Спаркса затримали через декілька тижнів після штурму будівлі Конгресу США.

Нині вже близько 1 500 особам висунули звинувачення у зв’язку зі штурмом Капітолія понад три роки тому.

Згідно з останніми даними Міністерства юстиції США, оприлюдненими на початку цього місяця, майже 900 осіб визнали себе винними в різних злочинах, а понад 180 були засуджені.

Читати ще: Погрожував повісити Ненсі Пелосі: у США засудили до 18 років в'язниці учасника штурму Капітолія

Колишнього ватажка радикального угруповання Proud Boys («Горді хлопці») Енріке Тарріо у 2023 було засуджено до 22 років ув’язнення за намагання перешкодити передачі влади від експрезидента США Дональда Трампа до переможця виборів Джо Байдена.

Раніше у цій справі були засуджені інші представники угрупування Ітан Нордін, Джозеф Біггс, Закарі Рел та Домінік Пеццола. Нордін отримав 18 років позбавлення волі, Біггс – 17, Рел – 15, Пеццола – 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus